Aviser: Løkke-sagen slider på Venstre

Løkkes formandspost er truet, og det er afgørende, at han har betalt skat af rejser og tøj fra partiets kasse.

De kommende dage bliver afgørende for, om Lars Løkke Rasmussen kan fortsætte som formand i Venstre, hvor uroen ulmer over afsløringerne af, at partiet har betalt for tøj og rejse til familien, lyder det i flere aviser mandag.

- Krisen og vreden i partiet er så voldsom, at der ikke er tvivl om, at Lars Løkke Rasmussens formandspost er truet, skriver Jyllands-Postens politiske redaktør, Christine Cordsen, på avisens forside.

Kommentator Søs Marie Serup påpeger i BT, at den nyeste bilagssag ikke er en sag, der normalt ville koste en formand posten. Problemet er det billede, der tegnes af Løkke på et meget uheldigt tidspunkt, hvor partiet er i færd med at føre kampagne til valget til Europaparlamentet.

Derfor giver sagen hovedpine i Venstre, og den er så stærk, at der er tvivl om, hvorvidt han klarer skærerne.

- Selvom partiet ingen tradition har for at vælte formænd, og selvom erfaringerne fra Socialdemokraterne med formandsopgør skræmmer V-folket fra vid og sans, så er de blevet i tvivl om, hvorvidt det nogensinde bliver anderledes med Løkke - og om de kan leve med det, skriver Søs Marie Serup.

Børsen mener også, at beløbene i sagen er så små, at de ikke burde kunne skygge over den politiske dagsorden. Men når man hedder Lars Løkke Rasmussen og tidligere har haft en bilagssag på nakken samt sagen om klimaorganisationen GGGI, er det noget andet.

Avisen mener dog, at Løkke har én vej fremad, hvis han vil blive som partiformand: Åbenhed. Han skal først og fremmest lade sig registrere i Folketingets registre over frivillige hverv og økonomiske interesser, og så skal han garantere, at denne sag bliver den sidste.

- Spillet er ikke tabt endnu. Løkke har en udvej. Han kan sende et entydigt signal om, at han har forstået spillereglerne for en partiformand, skriver avisen.

Politiken siger i lederspalten på avisens forside, at sagen om tøjindkøb til Løkke er et internt anliggende, der ikke har betydning for, om han kan blive en god statsminister. Sagen bliver kun interessant, hvis der ikke er blevet betalt skat af det.

- Hverken Venstre eller Lars Løkke Rasmussen kan leve ret længe med mistanken om, at skatten ikke er betalt, mener avisen.

Hos Ekstra Bladet mener chefredaktør Poul Madsen, at sagen udstiller Løkkes "totale mangel på personlig dømmekraft":

- Men hele sagen stinker og truer nu også Venstres øvrige ledelse og organisation. For næppe mange kan have tillid til et amatøragtigt partiapparat, der spiser medlemmer og vælgere af med svar, der ikke hænger sammen, skriver han.

Løkke har selv indkaldt til et møde i partiets forretningsudvalg tirsdag, hvor bilagssagen er på dagsordenen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst