Avisernes dom: Olsens eftermæle er for altid plettet

Tirsdagens latterliggørelse er en skamplet på dansk fodboldhistorie, lyder en af de mange bidske kommentarer.

Avisernes dom: Olsens eftermæle er for altid plettet

Fodboldlandsholdets chokerende nederlag på 0-4 mod Armenien vil for altid skæmme landstræner Mortens Olsens eftermæle.

Det konstaterer Politiken i en kommentar til ydmygelsen tirsdag aften i Parken. Bortset fra målmand Stephan Andersen giver avisen samtlige spillere karakteren -3 for en ringe præstation.

"Lilleputterne" fra Armenien gav Danmark det største turneringsnederlag, siden Olsen begyndte som træner for 13 år siden, og nu bør hans tid på bænken for de rød-hvide være forbi.

- Om han vælger at slutte nu, i vinterpausen eller først til sommer er i og for sig ligegyldigt, skriver Politikens sportsredaktør Søren-Mikael Hansen.

Han mener, at det er usandsynligt, at Olsen vil udsætte sig for yderligere latterliggørelse ved at forlænge karrieren som landstræner.

Berlingskes sportsredaktør, Flemming Fjeldgaard, tvivler på, at Morten Olsen har mere at tilbyde landsholdet, "som i høj grad mangler motivation":

- Landsholdets troværdighed er bombet temmelig langt tilbage med sådan en omgang, og landsholdets troværdighed er landstrænerens ansvar. Morten Olsen var voksen nok til at tage ansvaret for en fiasko så skrigende, at den vil stå noteret i historiebøgerne.

Jyllands-Posten konstaterer under overskriften "Det totale og uhørte kollaps", at nederlaget var kulminationen på halvandet års nedtur. Landsholdet befinder sig nu i den værste krise i 30 år.

- Man var vred, frustreret, men var også en smule trist. For alt tyder nu på, at næste kamp med rigtigt slutrundeperspektiv bliver om 14-15 måneder. Og der er bare bedrøvende, mener avisen.

Avisen sportsredaktør Christian Thye-Petersen opfordrer DBU til at "intensivere arbejdet med at finde en afløser for Morten Olsen".

Samme holdning går igen på forsiderne hos BT - "Gå af, Olsen" - og Ekstra Bladet - "Færdig".

- Vi er nået til et punkt, hvor det ikke længere giver mening at have Morten Olsen i spidsen for det danske landshold, skriver BT.

Ekstra Bladet konkluderer, at Olsen "er nået til vejs ende". Alternativerne står godt nok ikke i kø, "men det ændrer ikke på, at Danmark skal have en ny landstræner".

Avisen giver Olsen karakteren 0, der defineres som "skift sport" for præstationen på bænken. Samme dumpekarakter får Simon Kjær, Andreas Bjelland, Simon Poulsen, Dennis Rommedahl og Christian Eriksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.