Axelsen efter triumf: Det er en kæmpe forløsning

Badmintonspilleren Viktor Axelsen var overrumplet oven på karrierens største turneringssejr.

Den 20-årige danske badmintonspiller Viktor Axelsen var en glad mand, da han søndag havde sikret sig turneringssejren ved Swiss Open efter en gyserfinale, hvor kineseren Houwei Tian blev slået 21-7,16-21, 25-23.

- Det er en kæmpe forløsning. Hvis man så kampen, kunne man se, hvor tæt den var. Jeg er glad og overrumplet og er endnu ikke faldet ned, siger Viktor Axelsen.

Han førte klart undervejs i det afgørende sæt, men kineseren kom tilbage og fik to matchbolde, inden danskeren hev sejren hjem.

- Fra 14-8 til mig kom han tilbage og førte 18-16 og 20-18. Jeg fokuserede helt vildt på hver eneste bold, og efter at have misset tre matchbolde var det fantastisk at vinde kampen på den fjerde.

Det var Axelsens største turneringstriumf i den forholdsvis korte karriere.

- Det har en stor betydning for min karriere. Jeg har slået mange gode spillere i turneringen, og det er min første store sejr, lyder det fra Axelsen.

Sejren var også vigtig for danskerens chance for at deltage ved VM i Danmark senere på året. Verdensranglistens 24 bedste er sikre på deltagelse. På den seneste liste ligger Axelsen nummer 26, men kan nu forvente et spring i den rigtige retning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.