Axelsen glæder sig til farlig indoneser

Viktor Axelsen ser frem til at møde den tidligere VM-finalist Sony Dwi Kuncoro i kvartfinalen i Singapore.

Axelsen glæder sig til farlig indoneser

En indonesisk kvalifikationsspiller kan blive en meget stor mundfuld for badmintonspilleren Viktor Axelsen ved fredagens kvartfinale i Singapore Open.

Sony Dwi Kuncoro er i gang med et comeback i badmintoneliten, og han har inden for de seneste to uger besejret tre af sportens største navne, landsmanden Taufik Hidayat, danske Peter Gade og selveste Lin Dan, OL- og VM-guldvinderen fra Kina.

Viktor Axelsen glæder sig til sin første kamp i karrieren mod den erfarne Kuncoro.

- Det bliver helt sikkert en svær kamp, men jeg skal ind og udnytte, at han har mange kampe i benene fra de seneste uger. Jeg skal prøve at styre duellerne, og så må vi se. Men jeg føler mig klar og glæder mig til at spille igen, siger Viktor Axelsen.

Den 18-årige dansker er i gang med at skabe sig en karriere på internationalt topniveau.

Dér har Sony Dwi Kuncoro befundet sig, siden han erobrede bronze ved OL i Athen for otte år siden.

Siden vandt den 27-årige indoneser VM-sølv i 2007 og VM-bronze i 2009.

Sony Dwi Kuncoro har igennem noget tid været igennem en større nedtur på verdensranglisten, men med den seneste tids resultater er han kravlet op til en placering som nummer 36.

- Han er en helt vildt erfaren spiller og har prøvet meget i sin karriere. Jeg er rimelig ung og har ikke prøvet at spille under de her forhold så mange gange, siger Viktor Axelsen.

Danskeren spillede sig torsdag frem til kvartfinalerne i Singapore for andet år i træk, da han besejrede inderen Anand Pawar 21-19, 21-17. Dagen før vandt Viktor Axelsen over den topseedede japaner, Sho Sasaski.

Især kampen mod Anand Pawar blev spillet under vanskelige forhold med meget vind i hallen i Singapore, men danskeren fik lukket ned for spændingen på de afgørende bolde.

Viktor Axelsen har efter de to sejre en god portion selvtillid med til kampen mod Sony Dwi Kuncoro.

- Jeg skal spille mit spil og prøve at ryste ham uden at tænke for meget over forholdene. Jeg har også vist, at jeg kan styre det herude ved at slå de spillere, jeg har slået, siger Viktor Axelsen.

/ritzau/