Axelsen marcherer videre ved VM efter olieafbrydelse

Viktor Axelsen fik momentum, da han måtte skifte bane midt i sin kamp i anden runde ved VM i Kina.

Viktor Axelsen var i lidt startvanskeligheder mod Huang Yuxiang, men vandt siden sikkert kampen i anden runde. Foto: Johannes Eisele/Ritzau Scanpix

Viktor Axelsen var i lidt startvanskeligheder mod Huang Yuxiang, men vandt siden sikkert kampen i anden runde. Foto: Johannes Eisele/Ritzau Scanpix

Verdensmesteren Viktor Axelsen er klar til tredje runde af VM i badminton efter en forholdsvis sikker sejr over kineseren Huang Yuxiang.

Efter at have overvundet lidt startproblemer og været igennem et ophold på grund af et baneskifte vandt Axelsen med 21-17, 21-8.

Efter en svingende indledning på første sæt fra danskerens side fandt kampens bizarre højdepunkt sted.

Ved stillingen 16-16 i første sæt måtte de to spillere indstille kampen i over ti minutter, da der tilsyneladende var olielignende væske på banen.

Da væsken ikke umiddelbart kunne fjernes, blev de to spillere sendt væk fra hovedbanen og ned på bane 5 i den store hal i Nanjing. Dermed slap de for en længere kampafbrydelse.

- Lige da det skete, kunne jeg se, at det ikke var vand, det lignede olie fra en aircondition. Måske var det et okay tidspunkt, det skete på, for han havde lige vundet fem point i træk.

- Det var rart, at vi kunne skifte bane, så vi ikke skulle til at varme op igen, siger Viktor Axelsen til TV2 Sport.

Baneskiftet gjorde tilsyneladende Viktor Axelsen godt. Efterfølgende demonstrerede han nemlig forskellen på verdens nummer 1 og nummer 32, da han kørte første sæt sikkert i hus for derefter at uddele prygl i andet sæt.

I løbet af få minutter kom den danske verdensetter foran 10-2, og selv om han tillod sig selv både at eksperimentere og gå lidt ned i kadence, var der ingen tvivl om udfaldet, da Axelsen vandt sættet med 21-8.

- Det var rart at kunne trykke lidt på speederen i slutningen af første sæt og fortsætte det i starten af andet sæt, siger Axelsen til TV2 Sport.

Den næste modstander for danskeren bliver tiendeseedede Ng Ka Long Angus fra Hongkong.

Også Hans-Kristian Vittinghus er klar til tredje runde. Lidt overraskende besejrede han den 15.-seedede indoneser Tommy Sugiarto med 21-14, 21-15.

Sejren sender Vittinghus i armene på enten en spanier eller inder i tredje runde.

Rasmus Gemke har til gengæld ikke flere VM-modstandere at skulle bekymre sig om. Gemke tabte onsdag i to sæt til syvendeseedede Chou Tien Chen fra Taiwan med cifrene 8-21, 17-21.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.