Axelsen ny verdensetter: Det går fint i butikken lige nu

Viktor Axelsen er stolt over at blive ny verdensetter, men han bebuder hårdt arbejde for at bevare positionen.

Britain Badminton Worlds Foto: /ritzau/AP/Jane Barlow

Britain Badminton Worlds Foto: /ritzau/AP/Jane Barlow

Det er cirka en måned siden, at Viktor Axelsen blev ny verdensmester i badminton, og lørdag sikrede han sig så, at han ved den næste opdatering bliver verdensranglistens nummer et for første gang i karrieren.

Det gjorde han ved at slå den aktuelle verdensetter, Son Wan Ho fra Sydkorea, med 21-16, 21-16. Udsigten til en førsteplads fremkalder en følelse af stolthed hos fynboen.

- For mig at se er det resultaterne, som er det vigtigste. I og med at jeg har lavet gode resultater de seneste 12 måneder, så bliver det da rigtig fedt at se mit navn ud for et-tallet om en uges tid.

- Det er fedt, og jeg vil helt sikkert være stolt over at se, at jeg ligger øverst, siger Viktor Axelsen på en telefonlinje fra Tokyo, hvor han søndag spiller finale i Japan Open.

Spørgsmål: Nu er du verdensmester og verdensetter. Det kan vel ikke gå meget bedre, end det gør nu?

- Nej, det går sgu fint i butikken lige nu, siger Axelsen, inden han understreger, at han bevarer begge ben på jorden:

- Selvfølgelig skal man nyde sine sejre, men jeg bliver også nødt til at kigge på, hvorfor det går så godt lige nu. Hvad kan jeg lære af den her periode, og hvad kan blive bedre.

- Jeg kan ikke bare nyde, at det går godt, jeg skal også se fremad, og det er jeg bevidst om, siger han.

I semifinalesejren over Son Wan Ho så Viktor Axelsen både komfortabel og overbevisende ud, men det var ikke bare en dag på kontoret at slå en verdensetter.

- Man føler sig aldrig rigtig helt overbevisende inde på banen. Selv om det ser godt ud, så er jeg inde i mig selv godt klar over, at jeg skal spille mit bedste gennem en hel kamp for at slå en spiller som Son Wan Ho.

- Det lykkedes jeg med, og det er jeg rigtig glad for, siger Viktor Axelsen.

Søndag venter rutinerede Lee Chong Wei i finalen. Han har mange gange stået i vejen for en dansk sejr.

- Jeg skal lige hjem og se på, hvordan jeg slår ham. Jeg har kun slået ham én gang, så jeg skal have lagt en god gameplan.

- Det er altid svært at møde Lee Chong Wei i finalen, for han har stået i mange finaler. Så jeg skal gøre mit bedste for at vinde, siger danskeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.