Axelsen slår træningsmakker og går videre i Denmark Open

Danmarks største badmintonnavn gjorde onsdag sin entré i Danmarks største badmintonturnering.

ODENSE:Viktor Axelsen spillede sin første kamp i Denmark Open, og fynboen, der er på hjemmebane i turneringen, som spilles i Odense, gik sikkert videre.

Loh Kean Yew fra Singapore - nummer 39 på verdensranglisten - blev slået i to sæt med cifrene 21-19, 21-14.

De to spillere kendte hinanden godt. Loh Kean Yew er således en af Axelsens træningsmakkere i Dubai, som danskeren flyttede til efter OL-triumfen i sommer.

At de to altså finpudser formen sammen til daglig viste sig at være Axelsens fordel.

Danskeren førte det meste af første sæt, men Loh var aldrig mere end et par point væk. Axelsens største føring var ved 10-6 og 11-7.

I andet sæt blev det mere tydeligt, at der var niveauforskel på de to spillere. Axelsen og Loh fulgtes ganske vist ad frem til 8-8. Derfra blev det 12-8 i dansk favør, inden Loh igen fik udlignet.

Men så tog Axelsen fat og afgjorde kampen uden slinger i valsen.

Axelsen har endnu til gode at vinde Denmark Open. Det tætteste han er kommet på er to semifinaleoptrædener i 2015 og 2019.

Mens Viktor Axelsen gik videre onsdag, så røg Hans-Kristian Vittinghus ud efter et nederlag i to sæt til Daren Liew fra Malaysia.

Vittinghus tabte i to sæt med cifrene 18-21, 21-23. Danskeren misbrugte en sætbold i andet sæt.

Tidligere onsdag røg de to damesingler med Julie Dawall Jakobsen og Line Kjærsfeldt ud. Sidstnævnte tabte til verdensranglistens nummer fem, japanske Akane Yamaguchi. Onsdag aften tabte Line Christophersen ligeledes sin single.

I mixeddouble blev det også til exit for Niclas Nøhr og Amalie Magelund, Jeppe Bay og Sara Lundgaard samt Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby.

I herredouble måtte Joel Eipe og Rasmus Kjær trække sig i slutningen af andet sæt. Først trådte Kjær ned over Eipes ene fod, og lidt efter lagde Kjær sig på gulvet i smerte. Danskerne havde tabt første sæt og trak sig ved 18-18 i andet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.