Axelsen tog OL-bronze fra sit idol: Nu er jeg bare træt

Viktor Axelsen mobiliserede sine sidste kræfter, da han slog Lin Dan i kampen om OL-bronze.

Viktor Axelsen Foto: Reuters/Antonio Bronic

Viktor Axelsen Foto: Reuters/Antonio Bronic

Viktor Axelsen kommer formentlig til at sove tungt og godt de kommende dage, men det danske badmintontalent kan slappe af med prægtig samvittighed efter sin enorme præstation i OL's bronzekamp.

Fynboen mobiliserede sine absolut sidste kræfter, da han i en medrivende kamp besejrede den levende legende Lin Dan fra Kina, der blev slået i tre sæt med 15-21, 21-10, 21-17.

- Jeg har siddet og set ham, siden jeg var helt lille. Det har været et af mine idoler, så det er virkelig stort for mig, siger Viktor Axelsen.

- Det er det største i min karriere sammen med Thomas Cup-trofæet. Det er helt vildt. Jeg er stolt over min egen indsats, men jeg er også meget træt, erklærer han.

Den 22-årige dansker lignede da også efter kampen en mand, der dårligt kunne stå på benene.

Han erkender, at hans første OL har trukket tænder ud, og det har isæt afkrævet ham mange ressourcer at komme ovenpå efter semifinalenederlaget til Chen Long.

- Jeg har ikke meget at skyde med lige nu. Jeg har brugt så meget mental energi, efter at jeg tabte i går. Jeg er bare glad.

- OL har krævet meget mere end andre turneringer. Jeg har været lukket inde i en boble. Jeg har prøvet at komme ud og få lavet noget andet, men jeg ved også, at man skal bruge al sin mentale energi på banen. Alt er større her, siger Viktor Axelsen.

Han gik ind til OL som nummer fire i verden, og med sejren over en af de etablerede verdensstjerner i en så betydningsfuld kamp har Axelsen taget endnu et skridt ind i kredsen af de absolutte topspillere med ketsjer og fjerbold.

- At vinde en medalje til et OL er noget af det største. Hvis du skal have en OL-medalje, skal du spille ret godt. Det har jeg gjort, og alt det hårde arbejde har betalt sig.

- Jeg er rørt over alle de beskeder, jeg har fået. Noget af min familie er her, og jeg ved, at der er mange, der kigger med derhjemme, lyder det fra den udmattede bronzevinder.

Axelsens medalje er Danmarks 15. ved OL i Rio.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.