Udland

Aylans far hjem til Kobani for at begrave sin familie

De tre kister med Aylan Kurdi, hans bror og hans mor er bragt til hjembyen Kobani, hvor de skal begraves.

Abdullah Kurdi, som er far til den treårige dreng Aylan Kurdi, hvis onsdag lig skyllede op på en strand i Tyrkiet, er rejst hjem til byen Kobani i Syrien for at begrave sin familie.

Aylan og hans bror, Galib på fem år, og deres mor, 35-årige Rehan, druknede alle, da deres gummibåd kæntrede på havet mellem Tyrkiet og Grækenland.

Fredag morgen krydsede Abdullah Kurdi grænsen ind i Syrien, skriver nyhedsbureauet AFP.

Med sig havde han kisterne med sine to døde sønner og sin kone. Han blev fulgt til grænsen af andre familiemedlemmer og af tyrkiske sikkerhedsstyrker.

Bilen med Abdullah Kurdi og de tre kister kørte ind i Kobani, der ligger få hundrede meter fra grænsen, og vendte derefter tilbage til Tyrkiet.

Byen i det nordlige Syrien er domineret af kurdere og har i det seneste års tid været skueplads for voldsomme kampe.

I de seneste måneder har kurdiske styrker flere gange måttet forsvare byen mod Islamisk Stats forsøg på at genindtage den.

En fotograf fra AFP, som befinder sig på den syriske side af grænsen, siger, at de tre medlemmer af familien Kurdi vil blive begravet som "martyrer fra Kobani, som mistede deres liv på flugt fra krigen".

Aylan, Galib og Rehan Kurdi var blandt de i alt 12 mennesker, der druknede, da to både sank på vej fra Tyrkiet til den græske ø Kos.

Det hjerteskærende billede af den treårige Aylan, der ligger død på stranden i Tyrkiet, er gået verden rundt og er blevet det seneste symbol på flygtningetragedien.

Tyrkisk politi anholdt torsdag fire personer, som ifølge myndighederne er ansvarlige for de 12 flygtninges druknedød, heriblandt de to små Kurdi-brødre og deres mor, skriver nyhedsbureauet dpa.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst