B. O. B: Jeg ville ikke samarbejde

Rapperen B. O. B ville fra start ikke samarbejde med nogen andre sangere på hans nye album "Strange Clouds".

B. O. B: Jeg ville ikke samarbejde

Rapperen Bobby Ray, bedre kendt som B.O.B., havde ingen planer om at skabe musik sammen med andre, da han indspillede sit nye album "Strange Clouds". Ikke desto mindre er ni ud af 15 sange på albummet præget af andre sangstemmer.

- Da jeg startede på at optage det her album, ville jeg ikke have nogle samarbejdspartnere. Det skete ret tilfældigt og naturligt, konstaterer B. O. B overfor Ritzau under et interview i Gøteborg i Sverige.

For eksempel blev nummeret "Both of Us" med Taylor Swift skabt, fordi hun lyttede til sangen og elskede den. Det var ikke forudbestemt og sangen var ikke skrevet til hende.

Nummeret "Bombs Away" blev også først skrevet, men så besluttede rapperen sig for at forlænge nummeret og få skuespilleren Morgan Freeman med.

- Vi nåede det næsten ikke, fordi han var i gang med at optage den nye Batman film. Men vi gjorde det. Jeg var simpelthen så bange for, at nogen ville få ideen imens. Han var skabt til at sige det, jeg gerne ville have ud med den sang, fortæller B.O.B.

Rapperen fortæller samtidig, at han er styret af følelser og omgivelser. Han får idéerne løbende, og det har skulle være præcis de kunstnere eller ingen. Alt sker meget naturligt og tilfældigt. Og han er aldrig bange for, at de overstråler ham.

- Det afhænger af følelser og det er altid uventet. Det handler om at finde det, som begge artister er gode til og så smelte det sammen. Du bliver nødt til at elske den musik, din medsanger dyrker, konstaterer B.O.B.

Selvom rapperens nye album ikke skulle være præget af samarbejde, er det dog noget af det B. O. B er blevet mest kendt for. Blandt andet skabte han hittet "Airplanes" sammen med bandet Paramores forsangerinde, Haley Williams.

Torsdag i sidste uge optrådte B. O. B dog solo i Gøteborg i Sverige under MTV's World Stage koncert. Koncerten sendes på MTV i slutningen af august. Rapperens kommende album har endnu ingen dansk udgivelsesdato.

/ritzau/