Båd sunket til bunds

Det gik pludselig stærkt for en båd i Thisted Havn, da den begyndte at tage mere vand ombord end den kunne kapere

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:Klokken 9.00 flød den fint. Klokken 9.45 var den stadig oven vande, men vuggede ikke længere. Klokken 10.05 blev havnefogeden ringet op: Nu var den sunket. Så stærkt gik det for en træbåd af ældre dato, da den i formiddags foretog sin sidste rejse mod bunden af Thisted Havn, hvor den har ligget i en årrække.

Beredskabet var hurtigt ude og kappe fortøjningen i den ene side og lægge en flydespærre ud til at opsamle den dieselolie, der var begyndt at sive ud fra motoren.

Det var havnesmeden, der ringede omkring den forliste båd, der ligger lige ud for hans værksted. Kort forinden holdt Tican-medarbejderne formiddagspause ved den tidligere Restaurant Molen, hvorfra der er perfekt udsyn. Her mente nogen at kunne se huller i skroget, og båden vuggede ikke, som den plejede, hvilket var et tegn på, at den havde taget mere vand ind, end pumperne kunne klare.

Sunket to gange tidligere

Båden har været sunket et par gange tidligere, dog ikke helt til bunds. Det fortæller Leif Pedersen, der selv vedligeholder en båd lige over for den nu sunkne.

- Vi ventede sådan set bare på, at det skete. Det har ofte været et samtaleemne, hvornår den mon sank igen, siger han.

Hans - og havnefoged Flemming Skaarups - teori er, at båden har taget lidt mere vand ind end vanligt efter stormvejret i weekenden. Da den så er kommet lidt under den normale vandlinje har vandindtaget eskaleret på grund af bådens slidte forfatning.

Båden bliver næppe hejst i dag, fortæller Flemming Skaarup. Nu skal han have fat i ejeren, som købte båden sidste år, hvorefter de skal tage stilling til, hvordan man nemmest - og billigst - får den op igen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.