Udland

Båd synker på vej til Australien: 13 mennesker druknet

Flere skibe og fly leder fortsat efter overlevende, efter at et skibsskrog er blevet fundet nær australsk ø.

Båd synker på vej til Australien: 13 mennesker druknet

Mindst 13 mennesker har mistet livet, og adskillige savnes stadig, efter at en båd er sunket i Det Indiske Ocean.

15 skibe og 10 fly er nu sat ind i jagten på at finde overlevende efter ulykken nær Christmas Island, som hører til australsk territorium.

Båden var angiveligt fyldt med asylansøgere, som var på vej fra Indonesien til Australien. En farlig rejse, der jævnligt koster mennesker livet.

Båden blev onsdag spottet af et fly fra den australske grænsekontrol. Omkring 55 mennesker blev set på båden - heriblandt et mindre antal kvinder og børn.

Et flådefartøj blev torsdag sendt af sted til båden, men da var den forsvundet. Først fredag opdagede et fly et "skibsskrog, der var dækket af vand", lyder det fra Jason Clare, Australiens minister for interne anliggender.

Træstykker og redningsveste lå i vandet, og det første lig blev fundet fredag. De resterende 12 omkomne blev opdaget søndag morgen, men myndighederne mener stadig, at det er muligt at finde overlevende efter ulykken.

Hundredvis af flygtninge er døde på de farefulde sørejser fra Indonesien til Australien i løbet af de senere år. Senest i marts da en båd med 95 mennesker om bord kæntrede. To mennesker døde - blandt andre et lille barn.

Australien kæmper med stor tilstrømning af asylansøgere, der ankommer via søvejen fra Indonesien eller Sri Lanka, selvom politikerne har forsøgt at bremse de mange tusinde flygtninge.

Det følsomme politiske emne ventes at dominere valgkampens afsluttende fase de næste måneder. Den konservative opposition lover blandt andet nye og endnu skrappe foranstaltninger over for asylansøgerne, hvis det lykkes at vinde valget til september.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.