Bådelaug bag ny plan for Doverodde Havn

Bestyrelsen for Sydthy Bådelaug er gået i dialog med kommunen om udbygning af havnen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DOVERODDE:- Se hvordan bølgerne går helt ind i havnebassinet. Det er sådan noget, der giver skader på skibene, og det er blandt andet dét, vores plan for havnen skal gøre noget ved.

Lars Raadal, formand for Sydthy Bådelaug, og Bjarne Vangsgaard, næstformand, trodsede i går den iskolde østenvind og lagde vejen forbi Doverodde Havn uden for sæsonen for at fortælle om den nye masterplan for udbygning og ombygning af havnen. Det er Bjarne Vangsgaard, der er hovedmanden bag udarbejdelsen af planen i samarbejde med resten af bestyrelsen for Sydthy Bådelaug.

Lørdag blæste det 12 meter pr. sekund, kunne de to sejlere konstatere ved at tjekke måleren på en af broerne. De få overvintrende fiskerbåde i havnen lå og huggede i bølgerne.

- Doverodde Havn er den havn i den vestlige del af Limfjorden, hvor der er flest skader på skibene, fortæller Lars Raadal.

Lystbådehavnen blev anlagt af Sydthy Kommune i 1972-73 og udbygget i 2002 og 2003. Den har plads til cirka 100 fastliggende lystbåde og mindre fiskefartøjer. Hele havnen er nu ejet af Thisted Kommune.

- Kommunen har altid været velvillig til at reparere havnen, men skal den leve op til de krav, der stilles til en moderne havn, så er reparationer ikke nok længere. Så skal der noget gennemgribende til, siger Bjarne Vangsgaard.

Bestyrelsen for Sydthy Bådelaug har længe ønsket sig flere pladser til ikke mindst større skibe og en bedre sikring af havnebassinet mod blæst og bølger.

Alt i alt vil renoveringen og ombygningen af havnen komme til at koste godt 16 millioner kroner, har Sydthy Bådelaug regnet sig frem til.

I mandags var Thisted Kommunes miljø- og teknikudvalg på besøg på Doverodde Havn for at snakke planen igennem med repræsentanter for Sydthy Bådelaug.

- Vi havde et rigtigt godt møde, fastslår Bjarne Vangsgaard.

Udvalget lovede, at kommunen vil gå i gang med at undersøge muligheden for at søge om tilskud til havneprojektet via fonde, LAG-midler, EU og lignende.

- Vi ved godt, at det kan tage noget tid at få styr på økonomien. Men nu får vi i hvert fald sat gang i processen, siger Bjarne Vangsgaard tilfreds.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.