Redningsvæsen

Bådulykker: Mange måtte reddes op

En havnebus sejlede ind i en mindre båd i en af to bådulykker i København

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:Adskillige personer måtte reddes op af vandet efter to ulykker i Københavns Havn fredag aften.

Ulykkerne skete med ganske kort mellemrum omkring klokken 23.30, og politi og brandvæsen var hurtigt talstærkt til stede på vandet.

I den ene ulykke kom fire personer til skade, og flere andre faldt i vandet, da en speedbåd sejlede ind i en stensætning ved Trekroner og kæntrede.

Fire kørt på hospitalet

I alt var 12 personer til stede i båden, og de måtte reddes op af vandet af en marinehjemmeværnsbåd, fortæller indsatsleder ved brandvæsnet Ove Holm Jensen.

- Tre personer er blevet kørt til traumecentre på Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital. Deres tilstand er stabil. De kommer ind på traume, fordi de har smerter i ryg og nakke, siger han og tilføjer, at også en fjerde person måtte indlægges.

De resterende otte personer blev kørt med bus til et hospital. Men det skyldes udelukkende, at de var blevet kolde efter opholdet i vandet, siger indsatslederen.

Fire over bord

I den anden ulykke sejlede en havnebus ind i en mindre båd med fire personer ud for Mærsk-hovedsædet på Toldboden. Alle fire faldt over bord og blev hjulpet op af havnebussen.

- De er ikke kommet andet til, end at de fryser, siger Ove Holm Jensen.

I forvejen var der masser af redningspersonale til stede på Refshaleøen, hvor gadefesten Distortion holdt til fredag aften.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.