Babajide gør Hjørring bedre på udebane

FC Hjørring tabte alt på udebane i efteråret. Men tilgangen af Babajide Ogunbiyi har gjort underværker, mener træner Søren Kusk

Babajide Ogunbiyi har med sine lederegenskaber styrket FC Hjørring som hold.Foto: Hans Ravn

Babajide Ogunbiyi har med sine lederegenskaber styrket FC Hjørring som hold.Foto: Hans Ravn

HJØRRING:Syv sejre, fire uafgjorte og to nederlag på hjemmebane.

Én sejr, fem uafgjorte og ni nederlag ude.

Sådan er status for FC Hjørring i 1. division i fodbold.

Og selvom det er ganske normalt, at man i topfodbold henter de fleste point hjemme, er forskellen på FC Hjørring ude og hjemme alligevel bemærkelsesværdig.

Det erkender træner Søren Kusk.

- I efteråret var vi slet ikke gode nok på udebane. Det hang sammen med, at vi ikke var robuste nok rent mentalt. Vi var utrygge og optrådte uden selvtillid og tro på egen formåen. Vi manglede nogle ledertyper, spillere, der kunne sprede tryghed til holdkammeraterne, siger Søren Kusk.

I klubben var man klar over, at truppen ville have gavn af at få tilført et par erfarne ledertyper.

Derfor tilknyttede man i vinterpausen den belgiske midtbanespiller Maxime Annys og forsvarskæmpen Babajide Ogunbiyi med en fortid i Viborg.

Og det har gjort underværker.

I foråret har FC Hjørring præsteret langt bedre på udebane. Sæsonens første udesejr kom i Køge, hvor Hjørring vandt 2-1. Der er også hentet point på svære udebaner i Viborg og Brønshøj.

- Der er slet ingen tvivl om, at en spiller som Babajide Ogunbiyi har gjort underværker for os. Han er en lederskikkelse, der ikke bare har styrket vores forsvar, men også gjort hele vores hold mere robust, modstandsdygtigt og fysisk stærkt. Han har virkelig flyttet os, og vi er blevet et hold, som de andre i division slet ikke har lyst til at spille imod, siger Søren Kusk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.