Baby er hiv-fri efter tidlig behandling

En baby på ni måneder kan være kureret for hiv efter behandlinger få timer efter fødslen.

En baby fra Californien, der blev født med hiv i kroppen, er hiv-fri i en alder af ni måneder. Den overraskende ændring er sket som følge af en række behandlinger blot fire timer efter fødslen.

Barnet er "blevet hiv-negativ", siger speciallæge i pædiatri Deborah Persaud under en medicinsk konference i Boston.

Det er anden gang, at et barn, der bliver født med hiv, har fået ændret diagnosen efter behandlinger kort tid efter fødslen.

I Mississippi blev et nyfødt barn med hiv også behandlet tidligt i forløbet. Barnet er nu tre et halvt år og stoppede med behandlingerne for to år siden, mens den ni måneder gamle baby fortsat modtager tre forskellige slags medicin, lyder det.

Begge børn blev født af mødre, der er smittet med hiv.

Under konferencen forklarede børnesygdomsspecialisten, at de antiretrovirale behandlinger tidligt i forløbet havde hjulpet. Det er medikamenter, der bruges mod hivsmitte.

Men Deborah Persaud mener samtidig, at der er behov for flere undersøgelser på området.

- Den eneste virkelige måde, hvorpå vi kan bevise, at vi har opnået en bedring hos de her børn, er ved at fjerne dem fra behandlingen, og det er ikke uden risiko, siger hun.

Den lille pige fra Californien modtog behandling, allerede før det var bevist, at hun havde hiv-virussen i kroppen. Det kan tage flere dage at påvise. Senere viste prøverne dog det frygtede resultat.

Men efter seks dages behandlinger, var der intet spor af virussen, skriver AFP.

- Det bemærkelsesværdige ved denne baby er, at virussen forsvandt så hurtigt, siger Yvonne Bryson, leder af en børnesygdomsafdeling ved School of Medicine, University of California til AFP.

Trods resultaterne er forskerne fortsat tilbageholdne med at kalde behandlingerne for en "kur" eller "en tilbagegang".

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.