Morsø

Bach to Bach

Verdensmand med rødder på Nordmors kom tæt på sin søn gennem 12 dage på Harley-Davidson ned langs USA’s vestkyst

Knud og Thomas parat til at slippe koblingen på deres velvoksne Harley’er ved starten af Highway 1. Privat foto

Knud og Thomas parat til at slippe koblingen på deres velvoksne Harley’er ved starten af Highway 1. Privat foto

HESSELBJERG:Knud Børge Bach ser tilbage på den motorcykelferie, han her i sommer gav sig selv og sin søn. En tur på 3200 kilometer ned langs USA’s vestkyst sammen med den 22-årige Thomas Bach Hardeberg.

Nu er den 67-årige pensionerede verdensmand tilbage ved udgangspunktet for sig selv. Gården på Hulhøjen med frit kig over Livø Bredning. Gråsælerne ude på Ejerslev Røn må gøre det ud for de søløver og søelefanter, Knud og Thomas flere steder så ved klippekysten i Oregon og Californien. Og det går fint, for Knud Bach har livet igennem været vant til kontraster og bratte miljøskift.

En motorcykel i USA kan næsten kun være en Harley-Davidson, hvis man har råd og fysik til det. Også selv om Bach senior og junior egentlig foretrækker at køre BMW.

- Vi skulle have haft en såkaldt Fat Boy-model, men udlejeren havde ikke flere hjemme. I stedet var der to Street Glider cykler, som nok er top of the line med sin 1600 kubik motor, men som vi egentlig ikke ønskede, for den vejer over 500 kilo. Tre gange, mens jeg stod med den, kunne jeg ikke holde den og måtte have Thomas til at hjælpe mig, fortæller Knud Bach.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.