Badminton: Danmark jagter vej uden om Kina ved hold-VM

Danmark skal besejre Indonesien ved Sudirman Cup for at undgå muligheden for at møde Kina i kvartfinalen.

Det danske badmintonlandshold er sammen med Indonesien klar til kvartfinalerne ved VM for hold, Sudirman Cup, men onsdag morgen dansk tid mødes landene i en kamp om førstepladsen i gruppen.

Og selvom begge nationer er sikret en kvartfinale, er der én meget god grund til at spille sig ud og jagte sejren i kampen.

- Som jeg ser det, så handler det om at undgå Kina. Selvfølgelig er der en masse andre hold, der heller ikke er sjove for os, men jeg ser, at vi har en lille chance mod mange hold, siger Jan Ø. Jørgensen til TV2 Sporten.

Vinder de danske spillere deres pulje, skal holdet møde en toer fra en af de andre puljer, og Kina ser ud til som forventet at vinde deres. Dermed vil Danmark ikke kunne møde de stærke kinesere førend i en eventuel semifinale.

Det danske hold er markant svækket grundet den meget omtalte småkagekonflikt, som har fået doublespillerne Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen udelukket fra holdet.

Sydkorea, en anden stærk nation, ser ud til kun at blive toer i puljen, og selvom Jan Ø. Jørgensen også gerne undgår sydkoreanerne, vil han hellere styre uden om Kina.

- Vi går efter at slå Indonesien og giver alt, hvad vi har - og så må vi se, hvad der sker. Det er jo lodtrækning, når etterne og toerne er afgjort i puljerne. Så vi aner ikke rigtigt, hvad der sker, lyder det fra Jan Ø. Jørgensen.

Han spillede ikke i den første kamp mod England, hvor Viktor Axelsen sikrede dansk sejr i herresingle, men uanset hvem af dem, som skal spille mod Indonesien, er kravet en sejr.

Danmark er voldsomt undertippet i doublerne grundet udelukkelsen af doublespillerne i småkagekonflikten, og derfor skal singlerne levere, hvis Danmark skal have en chance mod indoneserne.

Kina har vundet Sudirman Cup ni ud af de seneste 10 gange - blandt andet de fem seneste gange, hvor holdet end ikke har tabt en kamp i finalen.

Danmark tabte finalen i Sudirman Cup i 1999 og 2011 - begge gange til Kina.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.