Badminton: Favoritfinaler nærmer sig ved DM

Finalefavoritterne Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus levede op til forventningerne i herresingle.

Fredagens kvartfinaler ved de danske mesterskaber i badminton i Frederiksberghallerne bød ikke på store overraskelser. Dermed er der stadig mulighed for flere store finaleopgør blandt favoritterne.

Et af dem kan komme i herresingle, hvor den forsvarende danske mester, Viktor Axelsen, meldte afbud med rygproblemer kort inden turneringen. Her er Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus udråbt til favoritter.

De to kan meget vel komme til at mødes i finalen. Det kræver dog først en sejr i semifinalen, som de fredag spillede sig frem til efter sejre i to sæt over henholdsvis Joachim Persson og Rasmus Gemke.

I mixeddouble vandt favoritparrene Joachim Fischer og Christinna Pedersen samt Mads Pieler Kolding og Kamilla Rytter Juhl deres kvartfinaler. Vinder de også lørdagens semifinaler, mødes de to dygtige par i finalen søndag.

Finalen i herredouble kan blive med topseedede Mathias Boe og Carsten Mogensen mod andenseedede Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding, hvis parrene hver især lykkes med at vinde sine semifinaler, som begge par ubesværet spillede sig i fredag.

I damesingle blev det til en mindre overraskelse, da Anna Thea Madsen, verdensranglistens nummer 37, tabte til Mette Poulsen, der er nummer 85 i verden.

Line Kjærsfeldt, Danmarks bedst placerede kvindelige badmintonspiller på verdensranglisten, vandt sin kamp over Natalia Koch Rohde.

Favoritten i damedouble, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, spillede sig problemfrit videre til semifinalerne med en sikker sejr over Isabella Nielsen og Amanda Madsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.