Badminton: Nye regler efter OL-skandale

OL-skandalen i London, hvor otte doublespillere forsøgte at tabe med vilje, har fået BWF til at ændre reglerne

Badminton: Nye regler efter OL-skandale

Det internationale badmintonforbund, BWF, indfører et nyt regelsæt til OL i Rio i 2016 efter en skandale ved sommerens lege i London.

Det vakte således stor opsigt, da publikum i Wembley Arena kunne se otte kvindelige doublespillere fra Kina, Sydkorea og Indonesien forsøge at tabe gruppekampe med vilje og på den måde påvirke, hvem de skulle møde i knockout-fasen.

Da det allerede var forudbestemt, hvordan gruppe-ettere og gruppe-toere skulle mødes i knockout-fasen, begyndte enkelte spillere at spekulere i at tabe.

Nu fjerner BWF den mulighed og indfører en lodtrækning efter gruppekampene. Der vil således finde en lodtrækning sted blandt toerne, så ingen ikke på forhånd kan regne ud, hvem de skal møde senere i turneringen.

- Dette vil eliminere spillernes tanker om at tabe en kamp med vilje. En lodtrækning vil nemt kunne foretages, efter at alle gruppekampene er afviklet, oplyser BWF i en udtalelse.

Skandalen fik den kinesiske stjerne Yu Yang til at proklamere, at hun efter OL i London ville indstille karrieren. Den har hun dog senere genoptaget.

Det sydkoreanske badmintonforbund valgte at suspendere to trænere på livstid. Den straf er senere blevet nedsat til to år efter en appelsag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst