Badmintonstjerne renses for dopinganklager før OL

Den tidligere verdensmester Ratchanok Intanon er klar til at kæmpe om medaljer ved OL efter dopinganklager.

Ritzau
Thailand's badminton player and Olympics hope Ratchanok Intanon cries during a news conference at a hotel in Bangkok Foto: Reuters/Athit Perawongmetha
Sport 18. juli 2016 08:43 - Opdateret 18. juli 2016 13:10
Det thailandske medaljehåb Ratchanok Intanon kommer alligevel til at deltage i kvindernes badmintonturnering ved OL i Rio de Janeiro i august.

Hun var testet positiv for at have brugt medikamentet triamcinolonacetonid, der i visse tilfælde kan være ulovligt.

Men da det blev brugt direkte til at behandle en muskel med, har Det Internationale Badmintonforbund (BWF) vurderet, at det ikke var brugt med henblik på snyd.

- Vores panel har konkluderet, at medikamentet har været brugt i medicinsk behandling, og der er ikke sket nogen overtrædelse af reglerne, lyder det i en erklæring fra BWF.

21-årige Intanon, der er nummer fire på verdensranglisten og en af sportens største talenter, modtog beskeden mandag og brød ud i tårer.

- Jeg var sikker på, at jeg var uskyldig, og jeg er glad for, at der er sket retfærdighed. Nu vil jeg træne, så jeg kan bringe en medalje hjem til Thailand. OL er min store drøm, siger badmintonstjernen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tidligere i år lå hun kortvarigt nummer et på verdensranglisten, og i 2013 blev hun tidernes yngste verdensmester i damesingle.

Ved OL kan Intanon få dansk modstand, da Line Kjærsfeldt er blandt de øvrige deltagere i damesingle.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...