Badning frarådes ved flere populære strande efter alger

Store fund af blågrønne alger får flere kommuner til at opsætte røde flag langs populære badestrande.

Nord for København har flere kommuner onsdag været ude at sætte røde flag op langs nogle af de mest besøgte badestrande ved Øresund.

Det skyldes, at der er fundet en stor mængde blågrønne alger ved strandene, skriver TV2 Lorry.

Ifølge tv-stationen er de ramte strande i kommunerne Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Rudersdal samt ved Svanemøllen i Københavns Kommune.

- Vi har lige været ude at sætte skilte op på Taarbæk Strand, mens vi inden længe skal ind og opdatere badevands-appen med røde flag, siger Anja Hansen, biolog i Lyngby-Taarbæk Kommune, til TV2 Lorry.

Hun påpeger, at det dog stadig skal bekræftes, at der faktisk er tale om blågrønne alger, selv om man er "så godt som sikre på det".

I Gentofte Kommune siger kommunikationschef Marianne Grundsøe Skovfoged at de blågrønne alger også er at finde på Bellevue Strand og Charlottenlund Strand.

Samme melding bliver bekræftet i Københavns Kommune. Her er det røde flag blevet hejst ved Svanemøllen onsdag eftermiddag. Men det er indtil videre den eneste strand i hovedstadskommunen, der er påvirket.

Anderledes ser det ud længere nordpå i Rudersdal Kommune. Her er alle strande på nær én er ramt af algerne.

- Vi fraråder badning på Vedbæk Sidestrand, stranden ved Lokes Høj, stranden ved Struckmannparken og Skodsborg Strandpark, siger kommunikationschef Jens Gregersen til TV2 Lorry.

De røde flag bliver hejst, efter at temperaturen har sneget op til rekordhøjde.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, skriver på Twitter, at der er målt op til 33 grader i København. Flere steder på Sjælland og Fyn har der været 32 grader.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.