Bærbare pc'ere får elregningen i bund

Stadigt flere virksomheder skifter de stationære computere ud med bærbare

Kortfattede mails skaber problemer mellem danske virksomheder og deres udenlandske filialer. Arkivfoto

Kortfattede mails skaber problemer mellem danske virksomheder og deres udenlandske filialer. Arkivfoto

Hvis en virksomhed vil spare på elregningen, er det en rigtig god idé at skifte stationære computere ud med bærbare. Og det er mange virksomheder da også i fuld gang med. Sidste år var næsten to ud af tre nye computere, som det private erhvervsliv anskaffede sig, bærbare. Helt præcist var 62 procent af alle nyindkøbte computere i 2010 bærbare, viser tal fra International Data Cooperation. - Vi ser et skifte over mod bærbare. Mange private virksomheder synes, det er direkte kikset, hvis de ikke kan tilbyde medarbejderne en bærbar, og fordelene i forhold til fleksibilitet og strømforbrug er da også så store, at det faktisk ikke kan betale sig at lade være, siger Peter Schliemann, fuldmægtig i IT- og Telestyrelsen. Bærbare computere kan spare helt op til 75 procent af energiforbruget i forhold til stationære, ifølge Go' Energi, en rådgivende organisation under Energi- og Klimaministeriet. Også virksomheder, der holder fast ved stationære computere - som eksempelvis mange finansvirksomheder gør af sikkerhedshensyn - kan spare energi ved at benytte såkaldt "tynde klienter", der har samme energiforbrug som en bærbar computer, oplyser IDC. FAKTA

  • I 2010 købte private virksomheder i alt 543.789 computere. Heraf var 38 procent stationære, mens 62 procent var bærbare.
  • En stationær standardcomputer bruger nemt 50-60 watt i tændt tilstand, mens en bærbar bruger 10-20 watt.
  • Tynde klienter har ca. samme energiforbrug som de bærbare. En tynd klient er en simpel computer, der kun fungerer, når den er tilsluttet en server.
Kilde: Go' Energi

Breaking
Politi undersøger mistænkeligt dødsfald - en anholdt
Luk