Bagedyst-finalist efter nederlag: Jeg har lært så meget

Kirsten Jazmin Thur måtte se sejren gå til en anden, men hun føler, at hun har vundet en personlig sejr.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

For Kirsten Jazmin Thur har "Den store bagedyst" handlet om meget mere end at brillere med bagværk og kunstneriske kager.

Selv om Andrea Søllested vandt titlen og trofæet, føler Kirsten Jazmin Thur, at hun har vundet på det personlige plan.

- Jeg har altid tænkt: "Hvad kan du få ud af det her, hvis du ikke vinder - det er dét, du skal gå målrettet efter". Det, jeg rigtig gerne ville have ud af at være med, var at få nogle bagevenner, men lige så meget at lære af dem, der var bag kameraet.

- Jeg føler, jeg har været gennem et psykologforløb. Jeg er 22 år, og jeg har fået så meget mere med, end jeg kan forestille mig, mange andre 22-årige har lært. Jeg kan holde til meget mere, end jeg har troet, siger hun.

Kirsten Jazmin Thur er født ind i en entertainerfamilie. Hun har altid udfoldet sig kreativt og været på som musiker og amatørskuespillerinde, men når tæppet gik ned, forsvandt smilet nogle gange også.

Især ungdomsårene var udfordrende.

Kagerne åbnede op for det sociale

- Jeg begyndte at spille i et bigband og var den eneste pige blandt en masse drenge - og de var som sædvanligt ældre end mig. Som ene pige begyndte jeg at bage småkager og muffins, for så var det lidt nemmere at komme ind og sige hej, siger hun.

For tre år siden begyndte Kirsten Jazmin Thur at eksperimentere med mere avancerede teknikker i køkkenet, og efter et par års tilløb sendte hun en ansøgning til "Den store bagedyst" på sin søsters opfordring.

To gange har Kirsten Jazmin Thur skiftet sine hjemmesyede forklæder ud med mesterbagerforklædet, men det er dommernes ord om bagestil og personlighed, der har rørt finalisten mest.

- Jeg har altid haft det enormt svært. Der er aldrig noget, der er kommet let til mig - overhovedet. Den udholdenhed, jeg fandt ud af, at jeg har, synes jeg, er ret imponerende, for den har jeg faktisk ikke rigtig haft før.

- Jeg har lært de lidt mere voksne sider af mig selv at kende, og det kan jeg også bruge fremover, siger hun.

Kirsten Jazmin Thur har en bachelor i engelsk og organisatorisk kommunikation, men arbejder i øjeblikket i Tivoli for at spare sammen til endnu et udlandseventyr, mens hun overvejer sine fremtidsdrømme, som "Den store bagedyst" har sat skub i.

- I januar tager jeg en måned til New Zealand, og når jeg kommer hjem, håber jeg at finde et job eller tilbud, så jeg kan arbejde med den alsidighed, jeg har - ikke udelukkende med kage, siger hun.

"Den store bagedyst" vender tilbage på DR1 i 2018, og der er åbent for tilmeldinger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.