Bageri har svært ved at skaffe ansatte fra ledige

Svinninge Bageri har haft ti afslag fra ledige på job i fem-seks år, siger indehaveren, Réne Christensen.

Ti ledige ansøgere har de seneste fem-seks år takket nej til at arbejde for godt 19.000 kroner om måneden eller 23.500 kroner med feriepenge og pension i Svinninge Bageri.

Det oplyser indehaveren, René Christensen, som fredag forklarede sagen for Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Torsdag kontaktede hans kone, Inge Christensen, Løkke, fordi 3F og andre betvivlede venstreformandens historie fra firmaet Panorama med samme problem.

- Jeg kontaktede Lars Løkke, da vi i TV2 hørte en debat om, at det ikke kunne betale sig at arbejde, men bedre betale sig at gå på understøttelse. Det oplevede jeg i sidste uge, da jeg havde en pige til jobsamtale, siger Inge Christensen.

- Vi mangler en pige i vores bagerbutik. Hun meldte simpelt hen fra, fordi hun kunne få mere i understøttelse fra fagforeningen.

Parret købte i 1995 bageriet, som de siden har udvidet med fryserum og andet bageriudstyr. Nu bager de brød og kager til deres tre bagerier i Svinninge, Faarevejle og i Holbæk, hvor de har åbnet et drive-in-bageri.

Svinninge Bageri har ansat godt 60 personer, som svarer 37 fuldtidsjob, når alle deltidsansatte omregnes. To ansatte er polakker, hvor den ene kom til Danmark ved et EU-projekt, som uddannede bagere. De ansatte er bagere, butiksansatte og andre.

Lars Løkke Rasmussen forklarer, at mange danskere har henvendt sig til ham på Facebook og mail efter samme historie fra Panorama, som heller ikke kunne få ansatte.

- Både virksomheder og privatpersoner har været lidt forundrede over det billede, der stod i går, hvor der blev sat spørgsmålstegn ved, om jeg taler om noget, der har med virkeligheden at gøre, siger Lars Løkke Rasmussen.

- I den virkelige virkelighed er der desværre alt for mange situationer, hvor det er svært at få folk til at tage arbejde, fordi gevinsten er for lille. Det er et samfundsproblem, vi er nødt til at adressere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.