Bagland i oprør: SF bør træde ud af regeringen

SF kan ikke overleve, hvis partiet fortsætter i regering, protesterer flere lokalpolitikere.

Bagland i oprør: SF bør træde ud af regeringen

SF har kun én chance for at overleve som parti, og det er ved at forlade regeringen med det samme. Det mener flere medlemmer i SF's bagland, skriver politiken.dk.

Netavisen har talt med flere rasende lokalpolitikere i partiet, som i kølvandet på S-R-SF's sænkning af selskabsskatten og nedskæringer i SU'en og kontanthjælpen er i oprør.

En enig SF-byrådsgruppe i Horsens besluttede således tirsdag aften at kræve SF ud af regeringen.

- Vi forlanger, at vi træder ud af regeringen. Vi kan ikke genkende SF i den politik, der har været ført over en lang periode. Og det bliver kun værre og værre, siger talsmand for byrådsgruppen, Bjarne Sørensen, til politiken.dk og tilføjer:

- De seneste indgreb går lodret imod det, SF står for.

Bjarne Sørensen henviser til regeringens "Vækstplan DK", som blandt andet indeholder de omdiskuterede selskabsskattelettelser og spareøvelser rettet mod studerende og kontanthjælpsmodtagere.

- Vi kan ikke overleve som parti, hvis vi fortsætter i denne regering. Vi er ganske enkelt nødt til at træde ud og blive en del af det parlamentariske grundlag, siger han.

Også i Furesø Kommune er utilfredsheden til at skære i.

- Vi skal trække os ud af regeringen, og så skal vi have en diskussion med os selv om, hvem det egentlig er, der skal være i Folketinget, og hvorfor de skal være der, siger byrådsmedlem Gitte Terp Henriksen til politiken.dk.

I Politiken onsdag tager en række SF-medlemmer ligeledes bladet fra munden og retter kritikken direkte mod partiformand Annette Vilhelmsen.

Blandt andet overvejer tidligere folketingsmedlem Tommy Dinesen nu at melde sig ud af partiet:

- Jeg er mildest talt ikke imponeret over den nye ledelse. Jeg har aldrig været med til noget lignende. De fattige betaler for lettelser til erhvervslivet. Og det ligger så langt væk fra noget, SF nogensinde har stået for, siger han til Politiken.

De første kritikere meldte sig allerede mandag, da flere SF-medlemmer satte gang i en underskriftindsamling på Facebook, fordi de ønsker SF ud af regeringen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst