Bagmand i miljøsag bortforklarer manglende betalinger

I Danmarks største miljøsag svarer en træt tiltalt på spørgsmål om tyveri af containere og bedrageri.

I Retten i Glostrup blev øjenlågene synligt tungere og tungere hos en 32-årig mand, som anses for at være bagmanden i Danmarks hidtil største straffesag om miljøet - som politiet kalder den.

I cirka fem timer skulle han onsdag forklare, hvorfor han har oprettet snesevis af firmaer i falske navne, og hvorfor der ikke er faldet betaling for containere, som han har lejet igennem sine firmaer.

Han er tiltalt for sammen med en 40-årig mand at stå bag et nedrivningsfirma, som har beordret sine medarbejdere til at dumpe over 2000 ton byggeaffald på grunde rundt omkring på Sjælland.

I den forbindelse har de ifølge anklagemyndigheden købt ydelser og lejet gravkøer eller containere til at fragte eller opbevare affaldet i - men de har ikke betalt for noget af det. I et par tilfælde er de tiltalt for at have stjålet containere.

Men under sin forklaring onsdag kunne den 32-årige mand enten ikke huske at have bestilt containerne, han mente at nogle andre havde bestilt tingene i hans firmanavn, eller også forsøgte han at forklare, hvorfor han ikke havde betalt.

I flere af tilfældene sagde den tiltalte, som er en stor mand med sort skæg, at det er ham, der er blevet snydt, da firmaerne opkrævede langt flere penge, end det egentlig var aftalt. Og derfor nægtede han at betale.

Som eksempel var en af nedrivningsfirmaets lastbiler 15. juli sidste år punkteret på motorvejen ved Ringsted, og den tiltalte bestilte et firma til at bjerge bilen.

Ifølge den 32-årige opstod der et skænderi over, at bjergningsfirmaet ville have betaling for noget ventetid. Og derfor nægtede den tiltalte at betale regningen.

- Han begynder at tale grimt til mig. Transportbranchen er en af de mest rådne brancher i Danmark. Det handler om at flå hinanden. Og det er det, han gør. De holder aldrig, hvad de lover. Derfor skal man være på dupperne.

- Jeg har betalt mange andre, men jeg nægter at betale overpris, sagde han i Retten i Glostrup onsdag eftermiddag.

Retssagen begyndte for to uger siden og forventes at blive afsluttet sidst i september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.