Bagmandspolitiet anholder seks mænd for ulovlig fildeling

I en aktion mod ulovlig deling af blandt andet tv-serier og musik er flere adresser i Jylland blevet ransaget.

KØBENHAVN:Flere adresser i Jylland blev ransaget, og seks mænd blev anholdt, da Bagmandspolitiet onsdag gennemførte en aktion mod ulovlig fildeling.

Det oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) i en pressemeddelelse. Det er Bagmandspolitiets officielle navn.

Aktionen er den foreløbige kulmination på en efterforskning, der blev indledt efter en række anmeldelser fra Rettighedsalliancen om konkrete fildelingstjenester som DanishBytes og Shareuniversity.

Tjenesterne delte ulovligt blandt andet tv-serier, musik, e-bøger og spil.

En af de anholdte solgte ifølge politiet adgang til såkaldte seedboxe. En seedbox er en privat server, som gør det muligt hurtigt at uploade og downloade digitale filer. Den giver også brugeren en vis grad af anonymitet.

Ifølge politiet har et ukendt antal brugere benyttet disse seedboxe til at dele omkring 3800 ophavsretsbeskyttede værker på de anmeldte fildelingstjenester.

Ved ransagningerne af de anholdtes hjem fik Bagmandspolitiet hjælp af it-specialister. De er fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3).

Der blev beslaglagt computere, telefoner og andet it-udstyr. Desuden blev der beslaglagt 300.000 kroner. Politiet mener, at det er fortjeneste fra ulovlig salg af seedboxe.

Ifølge Michael Lichtenstein, der er fungerende politiinspektør i Bagmandspolitiet, er de anholdte centrale medlemmer af de ulovlige tjenester.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi på baggrund af en grundig efterforskning kan stille de seks anholdte, som vi mener er de ansvarlige bagmænd eller centralt placerede staff medlemmer, til regnskab for deres ulovlige drift af fildelingstjenesterne, udtaler han i pressemeddelelsen.

De anholdte er i alderen 22 til 41 år. De vil alle blive løsladt efter endt afhøring.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.