Bagmandspolitiet anklager Hesalight-stifter for svindel

Det er ikke småting, bagmandspolitiet anklager stifteren af det konkursramte Hesalight for, viser anklage.

Erhverv 17. april 2018 10:21 - Opdateret 17. april 2018 15:09

Den tidligere stifter af det skandale- og konkursramte selskab Hesalight beskyldes i anklageskrift for at have lavet falske kontrakter for store millionbeløb.


Det skriver Børsen. Avisen har fået indsigt i anklageskriftet mod Lars Nørholt.
Hesalight solgte på papiret innovative lysløsninger til offentlige og private storkunder fra hele verden. Men selskabet faldt fra hinanden, da flere store virksomheder, der var opgivet som kunder, afviste at være det.
Skandalerne begyndte at rulle, da flere af selskabets regnskaber blev underkendt. Og store investorer som Danske Capital og PensionDanmark følte sig ført bag lyset.
Nu er stifter og tidligere direktør Lars Nørholt anklaget for svindel. Ifølge Børsen fremgår det af anklageskriftet, at Lars Nørholt skulle have forfalsket kontrakter med kunder for at pumpe selskabets regnskaber.
- Indgåede ordrer var uretmæssigt indtægtsført 25 millioner euro på baggrund af en falsk kontrakt med Starbucks Europe på 49 millioner euro, samt 10,6 millioner euro på baggrund af en falsk kontrakt med CPL Concordia, står der i anklageskriftet ifølge Børsen.
Derudover står der, at Lars Nørholt skulle have givet forkerte oplysninger til flere investorer. De skød samlet over en halv milliard kroner i selskabet. Samt at han ifølge bagmandspolitiet har brugt falske kontrakter til at føre en revisor bag lyset.
/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...