Bagmandspolitiet: Britta-rapporter er vigtige brikker i sagen

Efterforskningen mod Britta Nielsen er langt. Politiet er tæt på at kunne afgøre, om der kan rejses tiltale.

Britta Nielsen blev anholdt i Sydafrika 5. november og har siden været fængslet. Hun er sigtet for databedrageri af særlig grov beskaffenhed. Straframmen er op til otte år. (Arkiv)

Britta Nielsen blev anholdt i Sydafrika 5. november og har siden været fængslet. Hun er sigtet for databedrageri af særlig grov beskaffenhed. Straframmen er op til otte år. (Arkiv)

KØBENHAVN:De to undersøgelser i Britta-sagen, som fredag er blevet offentliggjort, vil indgå som brikker i efterforskningen af sagen.

Sådan lyder det fra politiinspektør Thomas Anderskov fra Bagmandspolitiet, der har sigtet Britta Nielsen, hendes søn, to døtre og svigersøn i sagen.

- Vi vil nu kigge ned i det materiale, vi har fået. Det vil vi sammenholde med de vidneudsagn, vi har fra centrale medarbejdere i Socialstyrelsen, som kan give os viden om de her spørgsmål, siger Thomas Anderskov.

I undersøgelserne er det kommet frem, at der fra 1993 til 2018 er forsvundet 120,6 millioner kroner fra Socialstyrelsen.

Det tidligere beløb, der har været fremme i offentligheden, var 111 millioner kroner.

Britta Nielsen har arbejdet med administrationen af offentlige tilskud siden 1977, men data frem til 1992 har været af dårlig kvalitet, og derfor har det ikke været muligt at afgøre, om der også er forsvundet penge i den periode.

Thomas Anderskov vil ikke gætte på, hvor stort det svindlede beløb ender på, og det er også for tidligt at sige, om sigtelsen bliver udvidet på baggrund af det nye materiale.

Politiet er dog tæt på at kunne afgøre, om sigtelsen også vil munde ud i en tiltale.

- Efterforskningen er en løbende proces. Vi efterforsker stadigvæk, og vi kigger på den rapport, vi har fået, og så træffer vi en afgørelse derfra, siger Thomas Anderskov.

Ifølge undersøgelsen er langt størstedelen af den formodede svindel foregået ved, at Britta Nielsen opdigtede fiktive projekter og foreninger og overførte pengene til sine egne bankkonti.

Thomas Anderskov vil ikke oplyse, hvor mange penge der er blevet beslaglagt i sagen, men at politiet fortsat arbejder på at finde værdi rundt i verden.

Sydafrikanske myndigheder har ifølge DR beslaglagt værdier for seks millioner kroner.

Kun Britta Nielsen og hendes søn sidder varetægtsfængslet i sagen, mens de tre øvrige er på fri fod.

Britta Nielsen er sigtet for databedrageri af særlig grov beskaffenhed. Straframmen er op til otte års fængsel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.