Bagmandspolitiet kræver klarhed om OW Bunker

Trods løfte om politianmeldelse i OW Bunker-sag er der ikke kommet nogen. Nu reagerer politiet selv.

Fredag aften lød det fra ledelsen i den konkursramte virksomhed OW Bunker, at to medarbejdere vil blive politianmeldt. Men endnu har politiet ikke hørt noget.

Det får nu politiet til selv at tage affære i sagen, oplyser Morten Niels Jakobsen, der er chef hos Statsadvokaten for Særlig International og Økonomisk Kriminalitet (SØIK) - også kaldet Bagmandspolitiet.

- Vi er meget opmærksomme på sagen om OW Bunker. Hverken SØIK eller Nordjyllands Politi har modtaget en anmeldelse i sagen. Nu vil vi rette henvendelse til OW Bunkers advokater og kuratorerne i selskabet for at høre, om der er en anmeldelse på vej, siger Morten Niels Jakobsen til Ritzau.

På grund af sagens karakter oplyser Morten Niels Jakobsen, at han ikke vil give yderligere detaljer.

I en meddelelse til fondsbørsen fredag aften om konkursbegæring oplyste OW Bunker ellers, at to medarbejdere ville blive meldt til politiet.

- På baggrund af resultatet af den gennemførte interne undersøgelse er det besluttet at bortvise og foretage politianmeldelse af to ledende medarbejdere i datterselskabet Dynamic Oil Trading (DOT) i Singapore for overtrædelse af straffelovens paragraf 299, skrev ledelsen i OW Bunker.

To dage før denne meddelelse til fondsbørsen sendte ledelsen en anden meddelelse til fondsbørsen, hvori den oplyste, at risikochef Jane Dahl Christensen som en konsekvens af et tab i Singapore på 750 millioner danske kroner var blevet fyret med omgående virkning.

Ifølge dagbladet Børsen har OW Bunker spekuleret i og satset på, at prisen skulle stige på olie, men i stedet skete det modsatte. Ifølge Børsen er det OW Bunkers risikochef, som har lavet spekulationen.

- Men jeg var slet ikke klar over, at det var i det omfang, og at positionen var så stor, så der kunne tabes et beløb i den størrelsesorden. Positionen blev løbende rapporteret til koncernledelsen, hvilket tyder på, at nogen i toppen må have haft kendskab til hendes positioner - det skriger jo til himlen, siger en kilde til Børsen, der vil være anonym.

Efter at retten i Aalborg fredag aften erklærede OW Bunker konkurs, er det kuratorerne, der har kontrollen med det forliste selskab.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst