Bagt squashmousse og kusinekage

Sidste uge var der i disse spalter opskrift på en nem ret og på motion. Motionen må du hellere fortsætte med. Men der findes da også retter, der ikke er lavet "med det vuns". Og der kommer et par ideer her: De passer bedst som en forret og en dessert, men på en buffet vil de begge gøre sig godt. Jeg fandt også i dag – og nu må det være endegyldigt forbi! – et par squash. Det skal lige siges, at jeg har gemt nogle stykker i min stald. Der kan de ligge i hvert fald i en måned. Jeg elsker dem og kan næsten ikke få nok. Så her har du en lille forret, der lige som så meget af det, jeg laver, er smuk at se på, smager godt og kan være færdig i god tid. Den bagte mousse kan godt spises lun, men hvorfor det, når den vinder i smag ved at hvile sig på køl natten over? Forår er det ikke, men forårsløg har også sæson nu, så køb dem, hvis du kan få dem. I min variation er det et par tynde porrer, der må trækkes op af jorden. De er nemme at få fat på, og så kan jeg holde på mit princip: Så vidt muligt at bruge det, der er for hånden. Det er billigst og vel også mest tilfredsstillende. For de fleste. Jeg diskuterede det en gang med en af mine gode veninder, og vi blev enige om, at vi ikke er opdraget til at smide ud. Det er skønt at fylde sit køleskab, men endnu bedre er det at bruge det hele. Man føler sig sparsommelig og bevidst omkring ressourcerne i vores verden. Og når det nu er oktober, så er der friske nødder i nøddehegnet. De er ikke egnede til at spise, før de er tørrede lidt. Så ind med dem, opbevar dem tørt og mørkt, og glæd dig, til du smager dem. De er meget mere nødder end dem, du køber i kerner. Men da jeg nu har fået lyst til nødder, vil jeg bage en nøddekage, der egner sig fint til dessert eller til en kop kaffe. Eller kombinér det, så desserten er kaffe med kage! Det er nemt og godt. Dette er en kage, der let laves og ikke kræver så mange ingredienser. Om du spiser flødeskum, yoghurt eller slet ingen ting til, tror jeg, du vil elske den. Jeg kender i hvert fald mange, der glæder sig over den og efterfølgende beder om opskriften. Så gå i gang og få fornøjelse af gæsternes ros. For resten kunne jeg have lyst til at give denne kage et nyt navn, og det skal være til ære for min kusine, der laver mine retter hver eneste uge. Så hvorfor ikke kalde den "kusinekage" eller "Kirstens kage"?