Udland

Bahamas: 12 savnes fortsat efter bådulykke

En overfyldt båd med flygtninge fra Haiti kæntrede ud for kysten ved Bahamas. 11 af passagererne er omkommet.

Bahamas: 12 savnes fortsat efter bådulykke

Redningshold har fundet 11 døde haitianere, der druknede, da en lille overfyldt båd forliste ud for Bahamas. 12 af passagererne savnes stadig, oplyser myndighederne tirsdag.

Den haitianske præsident, Michel Martelly, skrev en besked på Twitter, hvor han udtrykte sin medfølelse med familien og de efterladte til ofrene.

Syv er blevet fundet i live. Den 7,5 meter lange båd havde 28 personer om bord, da den forlod Haiti.

Fem af de 12 savnede er børn. Der er også flere børn blandt de døde, fortæller Loretta Mackey, der er talsperson for politiet i byen Freeport. Hun tilføjer, at eftersøgningen efter de savnede stadig er i fuld gang.

- Vi ved ikke, hvornår båden forlod Haiti. De overlevende har fortalt os, at kæntringen skete søndag tre eller fire timer fra øen Abaco i det nordlige Bahamas, siger Loretta Mackey.

- Haitianerne var angiveligt på vej til Florida, da bådens motor satte ud, men vi har ikke yderligere detaljer. De overlevende blev tilbageholdt og skal afhøres af politiet tirsdag, siger hun.

Overlevende, der klarede at svømme i land, gik politiet, der alarmerede den amerikanske kystvagt mandag.

Haitis præsident opfordrer sine landsmænd til ikke at udsætte sig for faren ved at bruge illegale måder at komme til andre lande på.

Han gentog i samme forbindelse sit løfte om at fortsætte kampen for at forbedre levevilkårene for haitianerne.

Overfyldte både med flygtninge forsøger jævnligt at nå Floridas kyst fra fattige caribiske lande som Haiti og Cuba.

Haiti, der er det fattigste land i Mellemamerika, blev ramt af et voldsomt jordskælv i 2010, der jævnede hovedstaden med jorden og kostede mere end 200.000 livet.

/ritzau/AFP

Breaking
Ingen afsluttende prøver for 9. og 10. klasser: 15. april åbner institutioner og skoler for 1.-5. klasse
Luk