Bak blæser til jagt: Greipel skal vinde pointtrøjen

Efter to etapesejre bør André Greipel begynde at køre efter at vinde pointkonkurrencen, mener Lars Bak.

Sport 9. juli 2015 07:06 - Opdateret 9. juli 2015 08:45

André Greipel kører torsdag sin fjerde dag i Tour de Frances grønne pointtrøje, og det bør han også gøre, når feltet når afslutningen i Paris 26. juli.

Det mener holdkammeraten Lars Bak, der direkte opfordrer Greipel til at køre målrettet for at vinde pointkonkurrencen.

Efter onsdagens etapesejr var tyskeren ikke meget for at afvige fra den originale opskrift, som lød på at holde et ensporet fokus på etapesejre.

- Han har været lidt i tvivl, men personligt tror jeg, at han nu begynder at køre helhjertet efter trøjen. Det burde han gøre. Nu har han jo allerede vundet to etapesejre, siger Lars Bak.

I danskerens øjne behøver det ikke være noget problem både at køre efter etapesejre og holde sig til i pointkonkurrencen.

- På de etaper, hvor der ikke er lagt op til massespurt, kan han i stedet gå all-in på de indlagte pointspurter. Hans største konkurrent bliver måske Peter Sagan, men han skal også ofre sig for Alberto Contador, forklarer Lars Bak.

Torsdag venter en tur på 191,5 kilometer langs den franske vestkyst med mål i Le Havre.

Her kan den tyske supersprinter igen være et godt bud på en vinder.

- Vi skal huske på, at det slutter opad. Men med den selvtillid, som han har, så kan alt ske. Der kommer sikkert en masse sidevind, og så er der måske kun 30 ryttere, der kommer ind samlet, siger Lars Bak.

André Greipel er to gange sluttet i top-tre i pointkonkurrencen. I 2012 blev han nummer to, mens han året efter sluttede på tredjepladsen.

Peter Sagan har vundet den grønne trøje de seneste tre år.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...