Bak glæder sig til hanekamp på stregen

Med en stribe stærke sprintere i feltet bliver lørdagens massespurt god underholdning, mener Lars Bak.

Bak glæder sig til hanekamp på stregen

Lørdagens 1. etape af Tour de France slutter med stor sandsynlighed i en massespurt, og det skal man bare glæde sig til, mener Lars Bak, der forventer en mere spektakulær hanekamp på stregen end sidste år.

Det skyldes ikke mindst, at den tidligere verdensmester Mark Cavendish i modsætning til 2012, da han kørte for Sky, nu har fuld opbakning af sit hold Omega Pharma-Quick Step.

- Det bliver noget andet i år, hvor Cavendish har hele sit hold med til at hjælpe sig. Samtidig er Marcel Kittel blevet et år ældre, og han har John Degenkolb til at hjælpe sig. Det gør, at det bliver nogle rigtigt gode dueller, siger Lars Bak.

- Der bliver mere run på, så det ikke bare ender med en kamp mellem Cavendish og Greipel. Matt Goss skal man heller ikke afskrive, selvom han ikke har haft den bedste sæson.

Marcel Kittel er en af de få sprintere, som virkelig kan udfordre Mark Cavendish i en massespurt. Den unge tysker har flere gange vundet over Cavendish i et reelt spurtopgør blandt andet i sprinterløbet Scheldeprijs.

Fraværet af Kittel og det faktum, at Cavendish kørte uden støtte på Sky, gjorde det lettere for Lars Baks holdkammerat Andre Greipel, som vandt tre etaper i fjor.

- Hvis vi kunne have solgt det resultat, vi fik sidste år, inden Touren, så ville alle have været rigtigt tilfredse med tre etapesejre og fjerdepladsen i klassementet, siger Lars Bak.

For Lars Bak bliver dagens opgave at passe på Lotto-holdets klassementhåb Jurgen Van den Broeck og sprinteren André Greipel.

- Min opgave bliver at holde Jurgen ude af problemer, og så skal jeg køre vores sprintertog op til de sidste tre kilometer, så de kan spare så mange kræfter som muligt. Det gik rigtig godt sidste år, siger Lars Bak.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.