Bakkegården nu uden bestyrelse

Byrådets appel kom for sent - Bestyrelsen var gået

Et tiltræng renoveringsprojekt i Bakkegården er kommet helt galt fra start. Nu har afdelingsbestyrelsen valgt at trække sig. Foto: Peter Broen

Et tiltræng renoveringsprojekt i Bakkegården er kommet helt galt fra start. Nu har afdelingsbestyrelsen valgt at trække sig. Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Onsdag aften pålagde byrådet Frederikshavn Boligforening og afdelingsbestyrelsen i Bakkegården at arbejde med at forbedre beboerdemokratiet.

Men byrådets pålæg kom for sent: På det tidspunkt havde bestyrelsen i Bakkegården trukket sig.
- Vi går, fordi man ikke vil anerkende, at loven skal overholdes, og nu sender vi en klage til Statsforvaltningen, siger Sanne Søndergaard Laursen, der var formand for den nu nedlagte afdelingsbestyrelse i Bakkegården.

Dialogen kørt af sporet

Striden handler som tidligere omtalt i NORDJYSKE om udgifterne til en helhedsplan for renovering af Bakkegården, en af boligforeningens ældste afdelinger, der trænger voldsomt til at blive renoveret.

Afdelingsbestyrelsen har nægtet at skrive under på regnskabet for 2010 og 2011.
De mener, at det er en fejl, at boligforeningen har bogført udgifter til helhedsplanen på Bakkegårdens regnskab, og efter en lang og stenet diskussion med boligforeningen, hvor kommunikationslinjerne sandede helt til, valgte afdelingsbestyrelsen at bede kommunen som tilsynsmyndighed kigge på sagen.

Kompromisforslag

Beboerne har desuden bedt Lejernes LO kigge på sagsforløbet.

Byrådet lagde op til et kompromis, hvor hovedbestyrelsen blev pålagt at placere udgifterne til forarbejder til helhedsplan på en mellemregningskonto under hovedforeningen, indtil helhedsplanen er gennemført.
Med afdelingsbestyrelsens beslutning om at gå skal boligforeningen i gang med at vælge ny bestyrelse i Bakkegården.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.