Bakken Bears får stryg i Champions League-åbner

Tjekkiske Nymburk var for hård en nød at knække for Bakken Bears, som tirsdag debuterede i Champions League.

Kim Haugaard Foto: Scanpix/Kim Haugaard

Kim Haugaard Foto: Scanpix/Kim Haugaard

Der var ikke meget at juble over for Bakken Bears, da basketballklubben tirsdag spillede første gruppekamp i Champions League.

Bakken Bears tog imod CEZ Nymburk fra Tjekkiet, og tjekkerne havde et gear mere og vandt opgøret i gruppe A 75-57.

Bakken Bears deltager i den nye turnering efter at have sendt BC Tartu ud i to playoffkampe. Den danske mester, Horsens IC, takkede nej af økonomiske årsager.

Mike Gesell førte an for Bakken Bears i kampens første periode, som sluttede uafgjort 13-13.

Amerikaneren blev noteret for fem point i Vejlby-Risskov Hallen, som Bakken Bears havde fået dispensation til at benytte.

Hallen lever ikke op til kravene for den nye turnering, hvor det som udgangspunkt kræves, at man spiller i en hal med plads til 4000 tilskuere.

De næste ti minutter blev indledt rodet af hjemmeholdet, som fik en skidt start på anden periode.

Tjekkerne bragte sig foran 19-13, og Bakken Bears' træner, Steffen Wich, tog en timeout for at rette op på spillet. Det hjalp tilsyneladende.

Det første point fra en dansker kom, da Thomas Lærke først reducerede til 17-21 og hurtigt derefter til 19-21. Ellers var det Bakken Bears' amerikanske spillere, der var i teten.

Hjemmeholdet satte fart over feltet og var efter første halvleg foran 39-33.

Herefter punkterede Bakken Bears, og tjekkerne kom klart bedst ud efter pausen. Anført af Bryon Allen løb Nymburk danskerne over ende ved at vinde tredje periode med 21-11.

Billedet fortsatte i fjerde periode, hvor der var for stor forskel på de to hold. Tjekkerne vandt perioden 21-7, og der var dermed aldrig tvivl om udfaldet efter pausen.

Gruppen rummer ud over Bakken Bears og CEZ Nymburk også Banvit (Tyrkiet), Fraport Skyliners (Tyskland), Aris (Grækenland), Helios Suns (Slovenien), Monaco (Frankrig) og Ironi Nahariya (Israel).

Bakken Bears møder 26. oktober græske Aris i næste gruppekamp.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.