Bakteriekylling og mugne nødder kaldt hjem

Fødevaremyndigheder har blandt andet fundet kylling med campylobacter og mugne nødder i danske supermarkeder.

Bakteriekylling og mugne nødder kaldt hjem

Danske forbrugere skal være opmærksomme på glasskår i agurkesalat, kylling med campylobacter og mugne nødder, når der bliver handlet ind i disse dage.

Fødevarestyrelsen advarer blandt andet om en hel fersk kylling, der er blevet solgt i Aldi-butikker landet over. Der er fundet bakterier af typen campylobacter i kyllingerne, og det kan give ondt i maven, diarré og opkast, hvis ikke kyllingen bliver gennemstegt.

Kyllingen er af mærket "Landlyst", og den er mindst holdbar til 27. juni. Men Fødevarestyrelsen melder alligevel ud, da nogle forbrugere kan have proppet kyllingen i fryseren.

Kyllingen skal kasseres eller leveres tilbage til butikken, hvor den er købt, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Der er også fundet glasskår i en agurkesalat med navnet First Price. Agurkesalat bliver derfor kaldt tilbage af virksomheden bag, SuperGros a/s.

Agurkesalaten er blevet solgt i SuperBest, EuroSpar, Super Spar, Spar, Kwik Spar, Go On, Kiwi Minipris, Nærkøb, Letkøb og Shell, andre tankstationer samt købmænd og kiosker.

Forbrugere kan kende varen på, at den er mindst holdbar til 1. juni 2014.

Og så skal man være opmærksom på det såkaldte batchnummer på låget. Fra og med nummer 1506112200 til og med nummer 1506112400 bør enten kasseres eller leveres tilbage til butikken, hvor agurkesalaten er købt.

Derudover er der fundet mug i hasselnøddekerner af mærket Atco. Det er Dansk Supermarked, der har opdaget muggen i enkelte poser på 200 gram, der er solgt i Netto.

De berørte hasselnøddekerner har Lot nummer 2384 med udløbsdato 31. oktober 2012.

Forbrugere, der har købt nødderne, kan levere varen tilbage til indkøbsstedet og få pengene retur.

Der er ikke nogen umiddelbar sundhedsrisiko, men forekomsten af mug gør dem uegnet til menneskeføde, oplyser Dansk Supermarked.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.