Ballade og beskyldninger i badmintontop

Der er en kinesisk sammensværgelse i gang i badminton. Det mener en træner, fordi Lin Dan har fået VM-wildcard

Ballade og beskyldninger i badmintontop

Kineserne skal vinde i badminton.

Det mener Malaysias landstræner Tey Seu Bock at have set beviser for efter, at det internationale badmintonforbund (BWF) har givet Lin Dan et wildcard til VM i Kina i august.

Lin Dan er dobbelt olympisk mester og firedobbelt verdensmester, og han vandt det seneste VM i 2011.

Kineseren har dog leget med tanken om et karrierestop siden OL i London, og han er - fordi han først for nylig er begyndt at spille igen - faldet ned som nummer 41 på verdensranglisten.

- Jeg forstår ikke årsagen bag BWF's beslutning om at give Lin Dan et wildcard, når Kina allerede har tre spillere med i herresingle. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om det er fordi man ønsker, at der skal være en kinesisk verdensmester, siger Tey Seu Bock til avisen New Strait Times.

- Vi har hørt, at Lin Dan seriøst overvejer et karrierestop, så jeg er også meget overrasket over, at Kina har accepteret hans wildcard.

Med til historien hører, at Malaysias bedste spiller, verdensetteren Lee Chong Wei, har tabt tætte finaler til Lin Dan ved OL i 2012 og ved VM i 2011. Lee Chong Wei er tre gange sluttet året som nummer et i verden, men har altså problemer med Lin Dan.

Lin Dan vil blive useedet ved VM, og det betyder, at Lee Chong Wei i princippet kan støde ind i kineseren allerede i første runde.

- Lee Chong Wei vil nu komme op imod fire kinesere. Det er en stor mental udfordring, men det er ikke umuligt for ham at vinde, siger Tey Seu Bock.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.