Natur

Ballet og opera i Nationalpark Thy

Aktørerne har til 1. april til at skaffe pengene til at sikre en forestilling i juli under danmarksturneen med Verdensballet - kendt fra flere år i Skagen

Fra en tidligere Verdensballet-forestilling ved Den Tilsandede Kirke syd for Skagen. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Fra en tidligere Verdensballet-forestilling ved Den Tilsandede Kirke syd for Skagen. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

NORS:Verdensballet er et initiativ, som i flere år har været kendt for sine forestillinger ude i naturen ved Den Tilsandede Kirke syd for Skagen.

Men nu kommer den også til Thy, hvis det står til en initiativgruppe af lokale aktører, ja, i det hele taget bliver der i år tale om en turné i Danmark, startende med to aftener ved Den Tilsandede Kirke, så en aften i Nationalpark Thy, videre til Møllerup Gods på Djursland og til Gavnø Slot i Sydvestsjælland.

Koordinator for den lokale gruppe af aktører er Tove Jørgensen, Hanstholm, tidligere kulturformidler i Thisted Kommune med ansvar for bl.a. integration. Hun fik ideen for flere år siden, men har nu efter at være gået på efterløn fået tid til frivilligt arbejde:

- Vi har den skønneste natur her i Thy. Den fortjener et sådant arrangement, siger hun.

Gruppen har fået et tilskud på 25.000 kr. fra Grethe og Jørgen P. Bornerups Fond, og gruppens egne medlemmer har skaffet tilskud og sponsorater. Men da budgettet er på 610.000 kr., og man regner med en billetindtægt på 150.000 kr., skal der skaffes endnu flere penge:

- Et sådant arrangement vil være med til at brande egnen. Det vil sætte Thy på det kulturelle danmarkskort, mener Tove Jørgensen.

Gruppen har skrevet til forskellige fonde, men henvender sig nu til det lokale erhvervsliv med forskellige sponsorpakker. Ved en indbetaling på fra 1.000 kr. til og med 9.999 kr., får man to billetter til forestillingen, mens man ved en indbetaling på 10.000 kr. eller derover udover de to billetter til særligt gode VIP-pladser også inviteres til en VIP-reception med de optrædende kunstnere efter forestillingen. Da det foregår ude i nationalparken, er synlig markedsføring ved forestillingen ikke mulig.

Arrangementet afvikles onsdag aften 17. juli ved sydsiden af Nors Sø.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst