Ballet over bommen

Gymnastikpiger fra Fyn og Jylland konkurrerede i elegante håndbevægelser og flikflakspring i Aalborg

Bine Martine Goriog Claus Søndberg (foto)
Deltagerne til dette års jyske mesterskab var alle rejst til Aalborg for at vise, hvad de kan - og det var ikke så lidt. Gymnastikpigerne svang sig yndefuldt over gulvet, på bommen og i barrerne.
Aalborg 1. februar 2015 13:40 - Opdateret 1. februar 2015 13:42

AALBORG: Cecilie Bergholdt træder elegant frem og giver signal til dommerne. Hun er klar.

Hver en muskel i hendes 10-årige krop er spændt, mens hun yndefuldt som en balletdanserinde springer hen over bommen.

Hendes holdkammerater, forældre og tilskuere følger hendes dans på den tynde træplade. Hver en detalje bliver bemærket, og hver en usikkerhed noteret ved dommerbordet.

Sammen med sine holdkammerater i Aalborg Idræts- og Gymnastikforening, AIG, konkurrerede Cecilie Bergholdt i går mod idrætstalenter fra hele Jylland og Fyn.

Målet var klart. De glimtende medaljer lå side om side ved computere, der flimrende fortalte flokke af forældre og gymnaster om status på dagens store spørgsmål: Hvem vinder?

- Til sidst slukker vi skærmene - for at holde lidt på spændingen, fortalte Rasmus Brandtoft, der med sine knap to meter havde det store overblik over dagens arrangement i Hal 3 på Aalborg Stadion.

DM-mester fik piger på banen

Selvom Rasmus Brandtoft blot var en brik i det gigantiske frivillige team af forældre og trænere, der holdt hånd i hanke med arrangementet, var han en ganske vigtig brik.

12 år i træk har han været Danmarks bedste gymnast, før en skade satte en stopper for karrieren. Det betød dog ikke, at gymnastikken blev lagt på hylden.

For fire år siden trådte han igen i karakter og blev den drivende kraft bag AIG’s pigegymnastik.

- Min datter ville gerne gå til gymnastik - det var faktisk derfor, fortæller han med et smil.

Det handler om fællesskabet

I dag formår Aalborg gymnastikpiger at præstere på et så højt niveau, at de kan konkurrere med de bedste.

Alligevel handler det ikke kun om at være bedst, understreger Rasmus Brandtoft.

- Det handler ikke kun om eliten - vi vil være den klub, der klarer sig bedst, forklarer han og peger på, at det er det sociale, samværet og fællesskabet, der er i højsædet.

I gymnastikhallen klumper pigerne sig tæt sammen, mens de betragter Cecilie Bergholdts dans over bommen. Hun springer elegant til jorden og hilser dommerne med strakte arme og smiler.

Veninderne og hendes tvillingesøster smiler med, mens hendes far stolt ser til bag ipad’en, der har fanget hver en bevægelse.

Gode resultater til Aalborg

Overordnet set klarede Aalborg sig overmåde godt, fortæller Rasmus Brandtoft.

- Jeg synes, vi kan være godt tilfredse, siger han og peger på, at konkurrencens mange deltagere var en stor udfordring for klubben.

Alligevel formåede de lokale deltagere at præstere fantastisk. Klubbens hold tog både første- og anden- pladsen i flere kategorier.

Også Cecilie Bergholdt placerede sig godt. Hun blev samlet nummer fire i hendes kategori - en placering, hun var mere end tilfreds med.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...