Danmark

Balletdanser og akkordeonist får kongeligt legat

De to unge talenter bliver overrakt af dronningen og hendes to søstre.

Balletdanser og akkordeonist får kongeligt legat

Den 21. juni bliver dronning Ingrids Hæderslegat uddelt for femte gang, og i år går æren til balletdanseren Ida Praetorius og akkordeonisten Bjarne Mogensen.

Legaterne vil blive personligt overrakt af både dronning Margrethe og hendes søstre, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie ved en ceremoni i Tivolis Koncertsal.

Den 20-årige balletdanser Ida Praetorius har trods sin unge alder allerede gjort stort indtryk i balletverdenen. Blandt andet har hun danset hovedpartier i "Romeo og Julie".

- Ida Praetorius er et stortalent, der forener poesi, danseteknisk kunnen og stærk udstråling på scenen. Hun er en af de sjældne dansere, man virkelig lægger mærke til, trods hendes unge alder, siger balletchef Bo Bendixen om den unge legatmodtager.

Men Ida Praetorious er ikke den eneste af de to legatmodtagere, der har haft en tidlig debut. Akkordeonisten Bjarke Mogensen debuterede allerede som 13-årig, som solist med Münchnersymfonikerne.

Om ham siger musikchef i Tivoli, Henrik Engelbrecht følgende:

- Bjarke Mogensen har på få år manifesteret sig som én af landets mest markante solister, med international bevågenhed, siger han.

Ved overrækkelsen vil der samtidig være et program, der tager afsæt i to tidligere modtagere af hæderslegatet.

Dirigenten Thomas Søndergård og violinisten Volde Frang er begge tidligere legatmodtagere og de vil sammen med Tivolis Symfoniorkester opføre musik af blandt andet Stenhammer, Korngold og Carl Nielsen.

Ida Praetorius og Bjarke Mogensen vil ud over æren også modtage et legat hver på 250.000 kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.