Bambi på glatis

Rådyr har boet hos Jens Chr. Olesen i godt et halvt år - og det er ikke svært at finde på et navn til et rådyr, der løber på ens isbelagte dam i haven ...

Rådyret har efter flere måneders ophold i en have i Hundelev taget "flugten" ud i det fri, så nu må den klare sig på egen hånd. Privatfoto.

Rådyret har efter flere måneders ophold i en have i Hundelev taget "flugten" ud i det fri, så nu må den klare sig på egen hånd. Privatfoto.

Jens Chr. Olesen bor lidt ude på landet, men i godt et halvt års tid har naturen alligevel været lidt tættere på end sædvanligt. I juli fik han besøg af et rålam, som formentlig kun var omkring en måned gammel. Lammet var gået ind af en havelåge, der var blæst op, og af ukendte årsager var den åbenbart blevet væk fra moderen. Jens Chr. Olesen har også ænder på sin ejendom på Løkkensvej, og det er ikke utænkeligt, at det er foderet til disse, som havde lokket vildtet ind på ejendommen. - I starten gemte den sig mellem en hæk og nogle ribsbuske i haven. Men jeg begynde at fodre den, og så blev vi mere fortrolige - jeg kunne stå mellem to og fire meter fra den, fortæller Jens Chr. Olesen. Og sådan gik det i flere måneder; rådyret trissede rundt på ejendommen sammen med ænderne - og løb fra ræven, når den kom på besøg. - Den har også været inde i mit drivhus for at spise vindruer og spist porrer fra min køkkenhave, siger Jens Chr. Olesen. Mens det har frosset allerhårdest, har den såmænd også været en tur på isen, der har lagt sig på Jens Chr. Olesen dam - og med sådan en skabning skøjtende rundt på isen i bedste Disney-stil, så var det ikke svært at døbe den Bambi. Borgerne i Hundelev og omegn har også været omkring for at se til Bambi, når de har været ude at gå tur. Tidligere på måneden havde NORDJYSKE faktisk planlagt at besøge det ret tamme rådyr og lokke det i avisens spalter med noget brødtekst, men da vi kontaktede Jens Chr. Olesen kunne han oplyse, at Bambi var taget på springtur; den var hoppet over den cirka halvanden meter høje indhegning. - Det har været en stor oplevelse, at have haft den gående, men hvis det er dens natur, at ville ud nu, så skal den selvfølgelig det, siger Jens Chr. Olesen, der var klar over, at noget måske var på færde. - Et par dage før, havde den gået rundt og snust meget ved hækken, fortæller han. Få dage efter flugten fik han dog en melding fra en kammerat, der havde set den i det fri - og selv er han dagligt på udkig efter den, men det er nok ikke så sandsynligt, at den vender tilbage nu. Og så skulle den historie jo være ude; og det var den sådan set også, indtil Jens Chr. Olesen tidligere på ugen slog op i Vraa & Omegns Avis, hvor en særlig historie fangede hans interesse. Her kunne man nemlig læse, at en beboer i Vrå havde fået besøg på sin 75-års fødselsdag, selv om hun havde frabedt sig al opmærksomhed. Og med til historien er såmænd også et billede af den ubudne gæst, der står på terrassen - og det er et rådyr. - Jeg synes det ligner Bambi på billedet - det er også et dyr, der er blevet godt fodret, kan man se. Jeg er 99 procent sikker på, at det er den, siger Jens Chr. Olesen, der for en stund - i hvert fald på papret - genså sin gæst.

Forsiden