Udland

Ban: Europa må gøre mere for at løse flygtningekrise

De hundredtusinder, der tager den farefulde færd til Europa, bør ikke møde nye udfordringer her, siger Ban.

Landene i Europa må vise medfølelse og "gøre meget mere" for at afhjælpe den forværrede flygtningekrise, siger FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

De hundredtusinder af mennesker, der flygter til Europa, "udfører farefulde rejser. De bør ikke ved ankomsten møde nye udfordringer", sagde Ban under et besøg i Paris onsdag.

Han bad regeringer "i Europa og andre steder om at vise medfølelse og gøre meget mere for at få afsluttet krisen".

- I dag er der flere mennesker på flugt end på noget andet tidspunkt siden Anden Verdenskrig, sagde Ban på en fælles pressekonference med den franske udenrigsminister, Laurent Fabius.

- I Syrien og andre steder flygter millioner af mennesker fra vold og forfølgelse. Andre forsøger at flygte fra fattigdom og finde måder at leve et værdigt liv, siger Ban.

- Med vores mellemkomst må vi redde liv, kæmpe mod menneskesmugling og diskrimination, finde juridiske løsninger, undersøge de grundlæggende årsager til problemerne og forsvare menneskerettighederne, siger FN's generalsekretær.

Tal fra FN's flygtningeagentur, UNHCR, viser, at der alene i juli ankom flere flygtninge og migranter til Grækenland end i hele 2014. Over 50.000 mennesker rejste ind i Grækenland, og dermed er flere end 160.000 kommet til landet i år.

Omkring 104.000 er kommet til Italien og knap 2000 til Spanien.

De fleste er syrere, der flygter fra krigen i deres hjemland.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.