Udland

Ban Ki-moon: Nu er det knald eller fald i Syrien

Syrienforhandlinger må genoptages, så parterne kan forhandle sig ud af det helvede, de er fanget i, siger Ban.

A man carries an injured girl after airstrikes on the rebel held al-Qaterji neighbourhood of Aleppo Foto: Reuters/Abdalrhman Ismail

A man carries an injured girl after airstrikes on the rebel held al-Qaterji neighbourhood of Aleppo Foto: Reuters/Abdalrhman Ismail

Verden står over for et "knald eller fald-øjeblik" i Syrien, siger FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, på et krisemøde i FN's Sikkerhedsråd onsdag.

Han opfordrer stormagterne til at bruge deres indflydelse til at få genstartet de politiske forhandlinger mellem parterne i Syrien.

Det skal give Syriens regering og opposition en mulighed for "at forhandle sig ud af det helvede, de er fanget i", siger Ban.

USA mener fortsat, at der er en vej "ud af blodbadet", siger den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, på krisemødet.

Kerry siger, at det er afgørende, at Rusland tvinger den syriske regering til at stoppe med at sende fly op over de områder, der er kontrolleret af oppositionen.

Bestræbelserne på at få forhandlet en politisk løsning på plads kan reddes. Men kun hvis Moskva tager ansvaret for de seneste luftangreb, understreger Kerry ifølge Reuters.

Hastemødet i Sikkerhedsrådet er indkaldt efter flere voldsomme hændelser i Syrien i løbet af de seneste dage.

I weekenden deltog danske F-16-fly i bombardementet af en luftbase ved byen Deir al-Zor. Angrebet kostede ifølge Rusland 62 syriske soldater livet.

Sent mandag aften blev en nødhjælpskolonne fra FN og andre organisationer angrebet i nærheden af Aleppo. Omkring 20 personer blev dræbt i angrebet, mens 18 af 31 lastbiler i kolonnen blev ødelagt.

Forholdet mellem de forskellige aktører i krigen er højspændt efter angrebet mod nødhjælpstransporten, som USA beskylder Rusland for at være skyld i.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.