Bande afsløret i stor smuglersag

Kilovis af amfetamin skjult i biler som kørte fra Holland til Danmark

Arkivfoto

Arkivfoto

KØBENHAVN:En islænding bosat i Spanien har angiveligt styret en nordisk gruppe, der har bragt store mængder amfetamin til Norden.

I alt drejer sagen sig om indsmugling af 34 kilo amfetamin, som i biler er blevet kørt fra Holland til Danmark, oplyser Københavns Politi.
Sagen har hidtil været hemmeligholdt, men torsdag røber politiet detaljer om sagen i en pressemeddelelse.
Både i Sønderjylland, på Fyn og på Sjælland har de involverede betjente været i sving under efterforskningen.

11 personer sigtet

- Den 13. september kunne vi observere, at flere af vores mistænkte kørte over landegrænsen og derfra videre til Haslev på Sjælland, oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi.

Her blev to unge islandske mænd anholdt, og i bilen, de var kørende i, lå der 22 kilo gemt i køretøjets bund.
Under en anden smuglertur var der 12 kilo amfetamin under sæderne i en bil, som en fransk statsborger med chilensk baggrund havde kørt til Danmark.
I alt er 11 personer blevet sigtet i sagen, som er blevet efterforsket af politifolk fra Island, Norge, Sverige og Danmark.

Godt samarbejde

Senest blev tre mænd først på ugen anholdt i Danmark. De sigtes for at skulle have bestilt 10 kilo fra den første leverance.

En 27-årig mand blev anholdt i Sønderjylland, og det samme skete for en et år ældre fynbo samt en 42-årig mand, der sad i et arresthus på Fyn.
- Vi har i denne sag haft et forbilledligt samarbejde, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen om den internationale efterforskning.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.