Bande dømt for flere end 75 tricktyverier

Seks mænd fra den vestlige del af Aarhus er blevet dømt for tyverier på Fyn og i Jylland.

Bande dømt for flere end 75 tricktyverier

Seks mænd fra samme familie er blevet dømt for flere end 75 tyverier i kiosker og tankstationer på Fyn og i Jylland.

Udbyttet var cigaretter og klippekort for cirka en million kroner, oplyser Østjyllands Politi.

I mange tilfælde blev ekspedienterne distraheret eller lokket væk fra kassen, og derefter kunne tyvene forsyne sig selv.

Det var sidste sommer, at gruppen på de seks blev anholdt. Mændene er danske statsborgere på nær en enkelt. Han har hollandsk pas og er blevet udvist.

I dommen har Retten i Aarhus lagt vægt på, at tyverierne var velorganiserede og systematisk planlagt.

Det er også en skærpende omstændighed, at der er tale om tricktyverier, oplyser senioranklager Charles Conrad i en pressemeddelelse.

En af mændene er blevet idømt fængsel i et år og ni måneder.

Et familiemedlem har fået en hårdere straf på fængsel i to år og tre måneder. Det skyldes, at han i et tilfælde også truede ekspedienten - og dermed gjorde han sig selv til røver.

Gennembruddet i efterforskningen kom, da en betjent i Aarhus Vest opdagede mønstret i de mange tyverier, da han kiggede på billeder fra videokameraer.

Efterforskeren genkendte på billederne flere personer fra hans område, og efterhånden voksede bunken af tricktyverier til også at omfatte tilfælde på Fyn.

I pressemeddelelsen roser senioranklageren politiet.

- Det har været altafgørende, at vi har nogle folk siddende i Aarhus Vest med så godt lokalkendskab, siger Charles Conrad.

/ritzau/