Bande plyndrede pensionist i 2011 - nu er 41-årig tiltalt

En 41-årig serber har i fem år været eftersøgt for et hjemmerøveri. Nu er han tiltalt og nægter sig skyldig.

En mere end fem år gammel sag om et groft hjemmerøveri i Espergærde i Nordsjælland er mandag blevet foldet ud på ny ved retten i Helsingør.

Her er en 41-årig serber på anklagebænken, efter at han i omkring fem år har været eftersøgt i forbindelse med forbrydelsen, der fandt sted 9. maj i 2011.

Dengang blev en 81-årig pensionist udsat for et voldsomt hjemmerøveri, hvor en bande på fire personer trængte ind i den ældre mands hus og ifølge anklageskriftet plyndrede ham for blandt andet smykker og kongeligt porcelæn.

Angiveligt ejendele med en værdi på mere end 66.000 kroner. Derudover skal den ældre mand være blev truet på livet og udspurgt, om han havde guld i sit hus.

I 2012 blev fire personer dømt for at have spillet forskellige roller i hjemmerøveriet, men yderligere tre blev eftersøgt. Heriblandt den 41-årige mand, der nu er blevet tiltalt, efter at tysk politi har udleveret ham til Danmark.

Den relativt lave mand er ved Retten i Helsingør mandag iklædt cowboybukser, sorte sko og en kortærmet, sort skjorte med en hvid, langærmet T-shirt indenunder.

Han nægter sig skyldig og forklarer, at han befandt sig i Sverige på det pågældende tidspunkt tilbage i 2011 - i forbindelse med, at han søgte asyl.

Her fik han besøg umiddelbart efter røveriet i Espergærde, forklarer han i retten.

- Efter at de andre havde begået den her forbrydelse, kom de forbi mig i Sverige. Da de kom på besøg, sagde de, at de havde stjålet, siger den 41-årige tiltalte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst