Bandeaktion afslører store mængder våben

I håbet om at bremse en mulig bandekonflikt slog politi og Skat tirsdag til mod 52 adresser på Sjælland.

Bandeaktion afslører store mængder våben

Under en stor aktion rettet mod bander på Sjælland beslaglagde politiet 10 våben - herunder et maskingevær, en maskinpistol, rifler og pistoler og skarp ammunition.

Politikredsene på Sjælland med Task Force Øst, Skat og Rigspolitiet slog tirsdag til mod 52 adresser i Hedehusene, Roskilde og København i en aktion, der er udløst af en formodning om, at en mulig bandekonflikt er under opsejling.

Der er også fundet en mindre mængde narko, og Skat har beslaglagt 21.000 kroner i kontanter og en Harley Davidson-motorcykel.

Aktionen har særligt været rettet mod bandemedlemmer fra gruppen La Raza og en gruppering i Roskilde-området.

- Vi vil ikke acceptere, at en eventuel truende voldelig konflikt mellem bandegrupperingerne får lov til at udvikle sig, siger politiinspektør Kim Kliver, chef for politiets særlige bandeenhed Task Force Øst.

- Vi har set en udvikling med en skudepisode i Hedehusene og en række episoder i Roskilde-området, og det har fået os til at slå ned og sige til bandemiljøet, at vi er klar over, hvad der foregår, og at de skal stoppe det, fortæller Kim Kliver.

Politiet håber med dagens aktion at sende et utvetydigt signal om, at politiet vil slå hårdt ned på en eventuel konflikt.

To mænd på 20 og 39 år blev anholdt i forbindelse med aktionen, fordi de var eftersøgt af politiet i forbindelse med andre sager.

- Nu efterforsker vi vores fund, og jeg kan ikke udelukke, at der kommer yderligere anholdelser, siger Kim Kliver.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.