Bandekrig-alarm i Aalborg

Politiet er forberedt på væbnet opgør mellem københavnske bander i Aalborg og har indført en visitationszone i forbindelse med karnevalet.

Her er kortudsnittet over hvor visitationszonene vil være under karnevallet. Klik på linket i artiklen, hvis du vil se det i stort format.

Her er kortudsnittet over hvor visitationszonene vil være under karnevallet. Klik på linket i artiklen, hvis du vil se det i stort format.

Sambarytmerne havde knap nok signaleret start på årets karneval i Aalborg fredag eftermiddag, før politiet slog mere dystre toner an og indledte jagten på bevæbnede bandemedlemmer. De forventes at komme til byen direkte fra den bandekrig, som den seneste tid har raset i København. Arrangørerne af Karneval i Aalborg forventer 25.000 deltagere og 100.000 tilskuere til dagens fest, der er Nordeuropas største karneval. Men festen kan blive skueplads for et voldsomt opgør mellem bandemedlemmer, der er kendt for at bruge våben. Og for at forhindre det indførte politiet med virkning fra klokken 18 i går en visitationszone, som omfatter en stor del af det område i byen, hvor karnevallet traditionelt udspilles. Store grupper på vej til Aalborg Det er første gang under et karneval, at en visitationszone oprettes. Inde i zonen vil politiet standse folk for at tjekke, om de har våben med. - Vi har fået oplysninger om, at store grupper med forbindelse til rockerne og indvandrerbanderne i København er på vej til Aalborg, og det er personer, som tidligere er antruffet med våben, siger chefpolitiinspektør Jørn Aabye, Nordjyllands Politi. Han kan ikke oplyse, præcis hvor mange politiet mener er på vej, kun at tallet er over 30. - Det er personer med relationer til rockergrupperne Hells Angels og deres støttegruppe AK81, rockergruppen Bandidos og banderne på den anden side i konflikten, de såkaldte indvandrerbander, siger chefpolitiinspektøren. Ikke trusler mod karnevalsgæster Ifølge Jørn Aabye er der ikke noget, der tyder på, at de rivaliserende bander ligefrem har besluttet at flytte krigen fra København til Aalborg. - Det kan også være, at de blot vil besøge de afdelinger af Bandidos og Hells Angels, som er heroppe, men risikoen er, at det kan komme til spontane kampe, hvis de løber ind i hinanden, siger han. Og understreger, at politiet ikke ønsker at opstille et skræmmebillede: Folk kan roligt tage til karneval, siger Jørn Aabye. Samme opfattelse har karnevalsarrangørerne. - Vi er yderst tilfredse med, at politiet skrider til handling. Men det er vigtigt at huske, at de mulige trusler jo ikke er rettet direkte mod selve karnevalet, så der er efter min mening ikke noget at være bange for som almindelig karnevalsgæst, siger koordinator for Aalborg Karneval, Klaus Bystrup.